• Business

    Delta: Ακυρώνει πτήσεις προς Ισραήλ η αμερικανική αεροπορική εταιρεία

    • NewsRoom

    Ο επικεφαλής της Delta Airlines, Εντ Μπάστιαν


    Την ακύρωση των πτήσεών της προς το Ισραήλ ως το τέλος του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια και εν μέσω επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

    «Καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε τις πτήσεις μας προς το Τελ Αβίβ ως την 31η Οκτωβρίου 2023», σημειώνει η εταιρεία στην σχετική ανακοίνωση,  αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αναζητά «ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για τους πελάτες που προσπαθούν να φύγουν» από την ισραηλινή μητρόπολη.

    Ακυρώνουν πτήσεις οι μεγάλοι αερομεταφορείς

    Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλες αεροπορικές εταιρείες από το Σάββατο, όπου και έγινε γνωστή η επίθεση.

    Ανάμεσά τους οι United, American Airlines, KLM-Air France, Lufthansa κ.ά., ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς και από το το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

    Η United Airlines ωστόσο, ανέφερε πως έγιναν δυο προγραμματισμένες πτήσεις αναχώρησης από το Τελ Αβίβ «το Σάββατο το βράδυ και νωρίς την Κυριακή».

    Επίσης, η American Airlines,  ανέφερε χθες πως πραγματοποιήθηκαν δυο πτήσεις το σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας πως τα δρομολόγια «αναστέλλονται ωσότου οι συνθήκες να επιτρέψουν να επαναληφθούν».

    Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός αερομεταφορέας El Al, ανακοίνωσε προχθές Κυριακή πως συνεχίζει προς το παρόν κανονικά τα δρομολόγιά του, παρόλο που οι κυριότεροι διεθνείς αερομεταφορείς πολλαπλασιάζουν τις ακυρώσεις.

    Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με δήλωση εκπρόσωπου του, είναι πιθανό ο όμιλος να ακυρώσει «πτήσεις προς προορισμούς όπου υπάρχουν πολύ λίγοι Ισραηλινοί», ώστε να βοηθήσει «Ισραηλινούς σε άλλα μέρη».

    Διαβάστε επίσης

    Κωτσόβολος: Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν ΔΕΗ και Quest

    ΔΕΗ: Μέσα στον μήνα η ολοκλήρωση του deal με Enel Romania

    Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Πειραιώς οδηγούν την αγορά

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ