• Business

    DELPHI GOLF RESORT: Εμβληματική τουριστική επένδυση €300 εκατ. στη Φωκίδα ετοιμάζει διεθνής κατασκευαστική εταιρεία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Εμβληματική τουριστική επένδυση στην Φωκίδα ετοιμάζει διεθνής κατασκευαστική εταιρεία, επενδύοντας 300 εκατ ευρώ για την δημιουργία γηπέδου γκολφ 36 οπών και κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου.

    Με στόχο να προσελκύσει τουρίστες υψηλων εισοδημάτων, η SCORPIOS CONSTRUCTION SA, που έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2005, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ 36 οπών και την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου δυναμικότητας 300 δωματίων.

    Πρόκειται για το project DELPHI GOLF RESORT, επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, με το Enterprise Greece, που αποτελεί τον βραχίονα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, να συμμετέχει στην κατάρτιση κατάρτιση του business plan. Η επένδυση που έχει χαρακτηριστεί ως “στρατηγικής σημασίας” θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες fast track και αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Σύμφωνα δε με το project plan στην πρώτη φάση υλοποίησης της επένδυσης θα απασχοληθούν 400 άτομα, ενώ με την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων το προσωπικό θα αριθμεί 1.500 άτομα.

    Η επένδυση –εκτός από το γήπεδο γκολφ και το ξενοδοχείο 5 αστέρων-, περιλαμβάνει ακόμα την κατασκευή «wellness village» (χωριό ευεξίας), συνεδριακούς χώρους, εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία διεθνών τουρνουά γκολφ, ενώ στην περιοχή ανάπτυξης (έκταση 3.000 στρεμμάτων) του έργου θα δημιουργηθούν τεχνητές λίμνες και το τοπίο θα δενδροφυτευθεί.

    Επικεφαλής της SCORPIOS CONSTRUCTION SA, είναι Ελβετό-ολλανδός επιχειρηματίας, ο Rob Schneider, ο οποίος σε ένα ταξίδι του στην περιοχή –Δελφοί, Ιτέα, Γαλαξίδι, Δεσφίνα- γοητεύθηκε από το τοπίο και αποφάσισε να επενδύσει. Ο γιός του Alain Schneider, είναι επικεφαλής του έργου DELPHI GOLF RESORT.

    Στόχος είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως προορισμού πολυτελείας, δημιουργώντας τις συνθήκες για την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων.

    «Πρόκειται για μία επένδυση με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα σ΄ ολόκληρη την περιοχή , καθώς η Δεσφίνα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους Δελφούς, την Ιτέα, το Γαλαξίδι, την Άμφισσα και την γειτονική Αράχωβα», λέει στο mononews.gr ο καθηγητής κ. Ηλίας Σιώρης, σύμβουλος του έργου.

    Μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά πως ενώ οι Δελφοί είναι ένας προορισμός διεθνούς εμβέλειας, με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, η δυναμική του εξαντλείται σε ημερήσιες επισκέψεις. Αναφορά κάνει και στην Ιτέα, η οποία διαθέτει επιβατικό – εμπορικό λιμάνι και υπερσύγχρονη μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού 250 σκαφών, στο Γαλαξίδι, το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Φωκίδας, που θυμίζει νησί και έχει πίσω του πλούσια ναυτική παράδοση.

    Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου το DELPHI GOLF RESORT θα συμβάλλει :

    – Στη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων εργασίας σε όλα τα επίπεδα και κλίμακες.

    – Στην ανάπτυξη των ακινήτων (real estate) στην ευρύτερη περιοχή της Δεσφίνας (όπως συνέβη με την Αράχωβα και τα χωριά πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού).

    – Ευκαιρίες για επενδύσεις συναφείς με την τουριστική βιομηχανία του γκολφ.

    – Την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την είσοδο τους σε διεθνείς αγορές.

    Το υπουργείο Τουρισμού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση του γκολφ και τη διάδοσή του, όχι μόνο από αμιγώς αθλητική άποψη, αλλά και ως μέσου προσέλκυσης τουριστών υψηλού επιπέδου.

    Πρόσφατη υπουργική απόφαση του κ. Χάρη Θεοχάρη, απλοποίησε τις διαδικασίες και εξάλειψε γραφειοκρατικά προσκόμματα, ενώ έδωσε κίνητρα για επενδύσεις σε γήπεδα γκολφ, με την προϋπόθεση ότι οι εγκαταστάσεις προσαρμόζονται στις κατά τόπους γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες και, κυρίως, συμβάλλουν στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του εκάστοτε τοπίου.

    Το γκολφ θεωρείται παγκοσμίως ως μία ανερχόμενη και προσοδοφόρος μορφή τουρισμού. Σήμερα αποτελεί αναπτυσσόμενη δραστηριότητα σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου. Η τάση θέλει τη δημιουργία τουριστικών συγκροτημάτων στα οποία η φιλοξενία συνδυάζεται με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ειδικά για το γκολφ.

    Προϋπόθεση για την ανάπτυξη του γκολφ είναι κλιματικές συνθήκες κατάλληλες για υπαίθριες δραστηριότητες, η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εφόσον διαθέτει όλα τα επιμέρους στοιχεία ώστε να αναδειχθεί σε πόλο έλξης για τους γκόλφερ από την Ευρώπη και όχι μόνον.

    Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών τουριστικών οργανισμών περισσότεροι από 55 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν συστηματικά το συγκεκριμένο άθλημα. Αυτό σημαίνει ότι το γκολφ μπορεί να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην ουσιαστική αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας.

    Η Ευρώπη διαθέτει περισσότερα από 6.000 γήπεδα γκολφ και εκτιμάται ότι ο τουρισμός του γκολφ συνεισφέρει άμεσα στην ευρωπαϊκή οικονομία περί τα 20 δισ. ευρώ.

    Το έργο στη Δεσφίνα, ανοίγει το δρόμο σ΄ ολόκληρη την περιοχή να κερδίσει μία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και είναι μία επένδυση που θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η χώρα μας θέλει να αναπτύξει τον τουρισμό του γκολφ, διαθέτει μόνο ένα γήπεδο 36 οπών.

    Με την ολοκλήρωση του έργου DELPHI GOLF RESORT η Δεσφίνα θα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα όχι μόνο σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς γκολφ στην Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους προορισμούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας – Γεωργιάδης – Θεοχάρης: Αταλάντευτη η προσήλωση της κυβέρνησης στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

    Θεοχάρης: Το 2021, η Ελλάδα ξανασυστήνεται στην Παγκόσμια Κοινότητα

    Παρουσιάστηκε το νέο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό – Τι προβλέπει για Κρουαζιέρα, Ναυάγιο Ζακύνθου, Ιαματικό τουρισμό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ