• Business

    ΔΕΗ: Στη γραμμή της εκκίνησης η αύξηση-Τα επόμενα βήματα

    Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ


    Στη γραμμή της εκκίνησης για την πορεία προς το πράσινο μέλλον της βρίσκεται η ΔΕΗ, εν αναμονή της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Έλληνες και ξένοι μέτοχοι αναμένουν το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, αλλά και την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου που σηματοδοτεί το πέρασμα της ΔΕΗ σε μια νέα εποχή, επενδύσεων και ανάπτυξης και σημαντικής επενδυτικής στήριξης.

    Ο Νοέμβριος που ξεκινά με την αύξηση κεφαλαίου προχωρά με τα νέα ένταξης στον δείκτη MSCI, όταν ολοκληρωθεί θα έχει βάλει την εταιρεία σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, με νέους μετόχους και νέες προοπτικές.

    Το χρονοδιάγραμμα προς τη Νέα ΔΕΗ

    Μετά την έγκριση του ενημερωτικού της δελτίου αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ανοίγει το βιβλίο προσφορών το οποίο θα μείνει ανοικτό μέχρι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

    Το ενδιαφέρον των funds για συμμετοχή στην αύξηση είναι μεγάλο και εκτός από το CVC, που δεσμεύτηκε να βάλει από 350 έως και 396 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 10% των νέων μετοχών της ΔΕΗ, πρόκειται να συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η EBRD συμφώνησε ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ με κεφάλαια 75 -100 εκατ. ευρώ.

    Σειρά άλλων fund όπως Fidelity, Oakhill, Shroeders, αλλά και Apollo, Bluecrest και Pictet είναι μεταξύ των πάνω από 10 θεσμικών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον συμμετοχής,  ωστόσο από την εξέλιξη της ζήτησης αναμένεται να καθοριστεί τόσο η τελική τιμή, όσο και τα ποσοστά που θα πάρουν αλλά και το τελικό ύψος της αύξησης.

    Το 85% της αύξησης κεφαλαίου αφορά διεθνή τοποθέτηση και  αν το ύψος της αύξησης φτάσει στο μέγιστο που είναι 1,35 δισ. ευρώ, τότε τα ξένα funds θα έχουν τοποθετήσει 1,15 δισ. στην εισηγμένη.

    Επίσης, ανάλογα με το τελικό ποσό των κεφαλαίων, στην αύξηση ενδέχεται να συμμετάσχει και το υπερταμείο με περίπου 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διαμορφωθεί η συμμετοχή του τουλάχιστον σε 33,3%.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική εκκαθάριση και κατανομή των μετοχών θα έχει ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και η  διαπραγμάτευσή τους θα ξεκινήσει την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, στις 11 Νοεμβρίου αναμένεται  η ανακοίνωση της Morgan Stanley ως προς το ποιες ελληνικές μετοχές μπαίνουν ή βγαίνουν από τους δείκτες, με φαβορί τη ΔΕΗ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ