• Business

    ΔΕΗ: Τρία ονόματα στη short list για τη θέση του Προέδρου

    • NewsRoom


    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να λυθεί ο γρίφος για το ποιος θα αναλάβει το σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ, και  σχεδιασμού και υλοποίησης του νέου Business plan που θα αναμορφώσει την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη short list του υπουργείου αυτή την ώρα βρίσκονται 3 ονόματα.

    Η δυσκολία ανεύρεση του κατάλληλου μάνατζερ οφείλεται στο βάρος της ευθύνης και την πολύ δουλειά που απαιτεί η νέα θέση από όποιον την αναλάβει αλλά και στις πενιχρές αποδοχές (μικτός μισθός 4.700 ευρώ), οι οποίες παραμένουν αντικίνητρο για να προσελκύσουν στελέχη της αγοράς. Η κυβέρνηση, ωστόσο, φέρεται αποφασισμένη να ανακοινώσει άμεσα το όνομα του διαδόχου του Μανώλη Παναγιωτάκη, καθώς ο Κωστής Χατζηδάκης όπως δήλωσε από  την επόμενη εβδομάδα θέλει να ξεκινήσουν οι ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ.

    Η λίστα με τα ονόματα  περιλάμβανε τόσο ανθρώπους από την αγορά όσο και υπουργούς ή επικεφαλής οργανισμών που έχουν εμπειρία από ανάλογη θέση στο παρελθόν. Από τους πρώην υπουργούς έχουν συζητηθεί τα ονόματα των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και Γιώργο Αλογοσκούφη,  αλλά και του πρώην υπουργού Ενέργειας κ. Γ.Μανιάτη, ο οποίος ωστόσο το διέψευσε με ανάρτησή του στο facebook και λέγεται ότι η θέση του προτάθηκε αλλά αρνήθηκε.

    Στα στελέχη της αγοράς που έχουν βολιδοσκοπηθεί τα τελευταία 24ωρα  είναι ο Ευθύμιος Βιδάλης που έχει υπάρξει σύμβουλος του υπουργού ΠΕΝ Γ. Χατζηδάκη, έχει εμπειρία από τη μακρά θητεία του στο management της S&B, ο κ. Γιάννης Καρακαδάς πρώην στέλεχος του ομίλου MIG (DeltaSingular, Olympic Air), ο κ. Τάσος Γκαρής, πρώην πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ και τέως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ενώ στα ονόματα που έχουν ακουστεί περιλαμβάνονται ο κ. Γιώργος Σπανούδης, πρώην Πρόεδρος της ΔΕΠΑ και νυν σύμβουλος διοίκησης της ΔΕΗ (σ.σ το όνομά του συνδυάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την θέση του προέδρου με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Καρακαδά) αλλά και πρώην υπουργός της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις ωστόσο που έγιναν με τα παραπάνω πρόσωπα δεν ευοδώθηκαν…

    Διαπραγματεύσεις για τη συγκεκριμένη θέση έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, και με τον κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος Νίκο Καραμούζη, χωρίς θετική κατάληξη.



    ΣΧΟΛΙΑ