• Business

    ΔΕΗ: Μειώνει τις εκπτώσεις συνέπειας και προπληρωμής λογαριασμών

    • NewsRoom
    ADMHE ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Παναγιωτάκης

    Εμμ. Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Την απόφαση να μειώσει την έκπτωση στους συνεπείς πελάτες από 15% σε 10%, πήρε το ΔΣ της ΔΕΗ. Πρόκειται για μια έκπτωση που εφαρμόζεται σε όλους τους καταναλωτές που αποπληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους ή που έχουν μπει σε διακανονισμό τον οποίο και τηρούν κανονικά.

    Ακόμη, αποφάσισε να μειώσει και την έκπτωση προπληρωμής από το 6% στο 4%. Πρόκειται για την έκπτωση που απολαμβάνουν όσοι αποφασίζουν και προπληρώνουν έναντι το σύνολο της ετήσιας κατανάλωσής τους. Για παράδειγμα το Δημόσιο είχε κάνει χρήση της συγκεκριμένης έκπτωσης πέρυσι αλλά και φέτος καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 550 εκατ. ευρώ.

    Τέλος, αποφάσισε την αύξηση ύψους 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια της υψηλής τάσης. Η ΔΕΗ υποχρεούται βάσει κώδικα να διαπραγματευτεί με κάθε μεγάλη ενεργοβόρο βιομηχανία χωριστά το ύψος των χρεώσεων που θα περιλαμβάνονται στα τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στο πλαίσιο η εισήγηση που έγινε δεκτή από το ΔΣ προβλέπει την υποβολή πρότασης για αύξηση της τάξης του 10%.

    Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

    «Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2.

    Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τη διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρασκήνιο για τον διαγωνισμό της ΔΕΗ (λιγνιτικά): Στοίχημα οι νέες παρουσίες – Τι ζητούν οι ενδιαφερόμενοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη: Έξι ενδιαφερόμενοι για τα λιγνιτικά της ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ