• Business

    ΔΕΗ: Μας εμπαίζει η ΛΑΡΚΟ – Ισχύει το τελεσίγραφο


    Δεν άλλαξε τίποτα στο χθεσινό τελεσίγραφο της ΔΕΗ προς τη  ΛΑΡΚΟ, σημειώνουν κύκλοι της ΔΕΗ, παρά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο πλευρών, και τονίζουν ότι αν δεν πληρωθούν μέχρι αύριο τα 2,5 εκατ. ευρώ που οφείλει η ΛΑΡΚΟ για την κατανάλωση ρεύματος του Μαρτίου, η ΔΕΗ είναι διατεθειμένη να διακόψει την παροχή ηλεκτροδότησης στην βιομηχανία νικελίου.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι η ΛΑΡΚΟ διαπραγματεύτηκε με τη ΔΕΗ μέσω  επιστολών να πραγματοποιήσει μέρος της οφειλόμενης πληρωμής μέχρι τις 24 Ιουνίου και το επόμενο τμήμα της οφειλής στις 7 Ιουλίου! “Και μόνο που ισχυρίζονται ότι θα πληρώσουν ημέρα Κυριακή και μάλιστα τω εκλογών, δείχνει ότι δεν έχουν πρόθεση να το κάνουν”, αναφέρουν κύκλοι της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι ισχύει το αυριανό τελεσίγραφο.

    Σημειώνεται ότι ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ είχαν πραγματοποιήσει συμφωνία για την αποπληρωμή των οφειλών της ΛΑΡΚΟ, τον περασμένο Φεβρουάριο,  η οποία προέβλεπε ανά μήνα:

    • την καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ μετρητά
    • εκχώρηση των απαιτήσεων της Λάρκο από τη διακοψιμότητα
    • μηνιαίες παραδόσεις λιγνίτη 24 χιλ. τόνων από τα Σέρβια Κοζάνης
    • εγγυητικές σε περίπτωση που η Λάρκο ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο ύψος κατανάλωσης

    Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο ΔΕΗ Λάρκο του Φεβρουαρίου προέβλεπε ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της μηνιαίας κατανάλωσης, η ΔΕΗ μπορεί μέσα σε διάστημα μιας ημέρας να σταματήσει το ρεύμα στη βιομηχανία.



    ΣΧΟΛΙΑ