ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Υπερασπιζόμαστε τα μερίδιά μας έναντι του ανταγωνισμού – Συγκεντρωμένοι στο business plan
Κύκλοι της ΔΕΗ σχολιάζοντας τις πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα εκφράζουν ερωτήματα για τη χρονική στιγμή που επέλεξε, μια χρονική στιγμή που συμπίπτει με τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Όπως ανέφεραν, σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός εκ του θεσμικού του ρόλου.
Χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του ΣΕΒ και σε ερώτηση για το ενεργειακό κόστος, ο κ. Φέσσας χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «βαρίδι», υποστηρίζοντας ότι η Δημόσια Επιχείρηση δεν είναι η πλέον ανταγωνιστική, καθώς στηρίζει την παραγωγή ενέργειας στον λιγνίτη που επιβαρύνεται με υψηλές τιμές για τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων.
Πρόσθεσε ότι δεν εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το Target Model, ενώ ταυτόχρονα η φορολογία στην ενέργεια είναι υψηλή και οι διεθνείς τιμές αυξάνονται.
Κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, υφεσιακές τάσεις και πληθωρισμό εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα δούμε πολύ υψηλές τιμές ενέργεια.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε ακόμη ότι υπό ορισμένες συνθήκες η ΔΕΗ είναι βιώσιμη, αλλά πρέπει να αποκτήσει διαφορετική διάρθρωση στα μοντέλα παραγωγής και διοίκησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προειδοποίηση Φέσσα: Το κλίμα έχει χαλάσει-Χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη Δικαιοσύνη η ΔΕΗ για «σκοπιμότητες» στην υπόθεση των αποτελεσμάτων εξαμήνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Πάνω από 100αγωγές για επιστροφές δασμών μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- Ιταλία: Τραμ εκτροχιάστηκε στο Μιλάνο – Τουλάχιστον ένας νεκρός και 40 τραυματίες
- Λουτράκι: Συνελήφθη 17χρονος για τον θάνατο συνομηλίκου του
- Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Νεκρή 67χρονη γυναίκα με αναπηρία κατά την αποβίβαση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.