• Business

    ΔΕΗ: Έρχεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη

    • NewsRoom


    Μια νέα πιο ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές προς τη ΔΕΗ βρίσκεται στα σκαριά σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε χθες ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δίνοντας το… περίγραμμα της ρύθμισης αυτής.

    Η νέα ρύθμιση που για την ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί δεν θα περιλαμβάνει περισσότερες δόσεις ωστόσο θα έχει χαμηλότερη προκαταβολή κάτι που ευνοεί τους καταναλωτές – πελάτες της ΔΕΗ που έχουν πραγματική αδυναμία.

    Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα για 12 δόσεις η προκαταβολή είναι στο 40%.

    Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης  θα υπάρχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο τόσο για τις δόσεις όσο και για την προκαταβολή, ενώ οι πελάτες θα μπορούν και μέσα από το site της ΔΕΗ να δουν με παραδείγματα ποια ρύθμιση τους συμφέρει.

    Αποκάλυψε ότι θα μειωθεί το ποσό της προκαταβολής, ενώ θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός των δόσεων. Σήμερα αν έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις. «Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕΗ είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕΗ ακούμε την κοινή γνώμη» σχολίασε ο υπουργός.

    Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε προς τους οφειλέτες της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή τα χρέη μεγαλοοφειλετών. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το κράτος δεν θα χαριστεί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, η οποία είναι γύρω στους 60.000 και χρωστούν τα μισά χρήματα από τα χρέη προς την επιχείρηση και όπως φαίνεται μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

    Επίσης, ισχύουν οι ειδικές ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οικιακούς πελάτες με άτοκες δόσεις έως 50% του μηνιαίου λογαριασμού που προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας.

    Το ΔΣ εξουσιοδότησε, επίσης, τον διευθύνοντα σύμβουλο να εγκρίνει κατ’ εξαίρεση διακανονισμούς για ειδικές περιπτώσεις πελατών, που για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης ως προς τις γενικές ρυθμίσεις εξόφλησης των οφειλών.



    ΣΧΟΛΙΑ