• Business

    David Lennox (Fat Prophets): Ο χρυσός μπορεί να φτάσει στα 2.100 δολάρια φέτος

    • NewsRoom

    David Lennox


    Ο χρυσός θα μπορούσε να δοκιμάσει νέα υψηλά φτάνοντας στα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά φέτος, σύμφωνα με τον αναλυτή David Lennox της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Fat Prophets.

    Η αδυναμία του δολαρίου και ο πληθωρισμός είναι μερικοί παράγοντες που είναι πιθανό να τονώσουν τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, δήλωσε ο αναλυτής στο CNBC.

    «Πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2022, η τιμή του χρυσού θα δοκιμάσει το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, αλλά δεν θα δούμε να κινείται πολύ πέρα από αυτά τα επίπεδα”, διευκρίνησε.

    Ο χρυσός κατέγραψε το ρεκόρ των 2.063 δολαρίων τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Eikon.

    Το πρωί της Τετάρτης διαπραγματευόταν περίπου στα 1.814 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο Lennox υποστηρίζει ότι όλα δείχνουν πως το δολάριο των ΗΠΑ βρίσκεται σε φάση υποχώρησης, αν και αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Εάν το αμερικανικό νόμισμα αποδυναμωθεί, θα ήταν ένα «δώρο» για τον χρυσό, πρόσθεσε.

    Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι κοντά στο 6% — από περίπου 1%, επισήμανε. Ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και αυξάνεται η αξία του καθώς το δολάριο υποχωρεί.

    «Πιστεύουμε ότι η υψηλή δυναμική του πληθωρισμού και το χαμηλότερο δολάριο ΗΠΑ θα οδηγήσουν την τιμή του χρυσού υψηλότερα το 2022», τόνισε.

    Οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσαν επίσης να δώσουν ώθηση στην τιμή του χρυσού νωρίτερα από το αναμενόμενο, εκτίμησε ο Lennox.

    Συγκεκριμένα, η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία έχει αναπτυχθεί και αυτή είναι «μία σημαντική εξέλιξη που θα μπορούσε γρήγορα να μετατραπεί σε κάτι καταστροφικό», εξήγησε.

    «Αν συνέβαινε αυτό, τότε θα βλέπαμε την τιμή του χρυσού να αντιδρά αρκετά έντονα και τα… 2.100 δολάρια η ουγγιά (ο στόχος μας) πιθανότατα θα επιτευχθεί νωρίτερα», πρόσθεσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Βλέπει το Bitcoin στα 100.000 δολάρια, παίρνοντας μερίδιο από τον χρυσό

    Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός



    ΣΧΟΛΙΑ