• Business

    ΔΑΠΕΕΠ: Μέχρι αύριο πρέπει να δηλώσουν εκπροσώπηση 15 μονάδες ΑΠΕ για να πληρωθούν

    • NewsRoom
    Aιολικά πάρκα

    Αιολικό πάρκο


    Δεν έχουν δηλώσει εκπροσώπηση οι 15 από τις 100 Μονάδες ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ που έχουν υποχρέωση συμμετοχής στον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό (ΗΕΠ) έως σήμερα 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΑΠΕΕΠ.

    Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τις Μονάδες ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ Υποχρεωτικής Συμμετοχής (Υ-Σ) στην Αγορά και τις Δηλώσεις Εκπροσώπησής τους από Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ) ή από Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης Τελευταίου Καταφυγίου (ΦΟΣΕΤΕΚ). Με βάση τις μέχρι σήμερα Δηλώσεις Εκπροσώπησης :

    • Για 67 Μονάδες έχει υποβληθεί Δήλωση Εκπροσώπησης και θα εκπροσωπηθούν από το ΔΑΠΕΕΠ ως Φο.Σ.Ε.Τε.Κ,
    • Για 18 Μονάδες έχει υποβληθεί Δήλωση Εκπροσώπησης από άλλους Φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης (Φο.Σ.Ε.).
    • Τέλος για 15 Μονάδες δεν έχει ακόμη δηλωθεί στο ΔΑΠΕΕΠ η εκπροσώπησή τους. Οι 15 ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ καλούνται άμεσα να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωποι με την απώλεια εσόδων για την παραγόμενη ενέργεια των Σταθμών τους.

    Όσοι παραγωγοί ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ δεν υποβάλουν στο ΔΑΠΕΕΠ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου Δήλωση Εκπροσώπησης από ΦΟΣΕ ή ΦΟΣΕΤΕΚ ή δεν έχουν απευθείας εγγραφεί στο Μητρώο Συμμετεχόντων του ΕΧΕ, δε θα εκπροσωπηθούν στην αγορά και ως εκ τούτου δε θα λάβουν έσοδα .

    Επιπρόσθετα δε θα λάβουν ούτε Λειτουργική Ενίσχυση καθώς σύμφωνα με το άρθρο 4 της Σύμβασης Λειτουργικής Ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης (ΣΕΔΠ) που έχουν υπογράψει με το ΔΑΠΕΕΠ, η εκπροσώπησή τους στην αγορά αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της Λειτουργικής Ενίσχυσης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ