• Business

    Danone: H αύξηση των τιμών ενίσχυσε τα έσοδα του β’ τριμήνου

    • Bloomberg
    Antoine de Saint-Affrique CEO Danone

    Antoine de Saint-Affrique CEO Danone


    Η Danone ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης των εσόδων της, καθώς οι αυξήσεις των τιμών αντιστάθμισαν τη μείωση του όγκου των προϊόντων που πούλησε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 6,4% στο β’ τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η γαλλική εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 5,7%.

    Η δραστηριότητά της στον κλάδο εμφιαλωμένων νερών – με brands όπως το Evian- αναπτύχθηκε ταχύτερα από τα τρία της τμήματα.

    Η εταιρεία είπε ότι αναμένει αύξηση των εσόδων για ολόκληρο το έτος στο ανώτερο όριο του εύρους της από 4% έως 6%, καθώς οι όγκοι βελτιώνονται κατά τη διάρκεια του έτους. Οι αναλυτές αναμένουν ανάπτυξη 5,9%.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Antoine de Saint-Affrique, που βρίσκεται στο τιμόνι της σχεδόν δύο χρόνια, κάνει κινήσεις αναδιάρθρωσης, πουλώντας ή κλείνοντας τα τμήματα με χαμηλές επιδόσεις και ενισχύοντας την καινοτομία.

    Όπως και άλλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, η παρασκευάστρια γιαουρτιού αντιμετωπίζει την πρόκληση των χαμηλότερων όγκων πωλήσεων με την μετακύλιση του υψηλότερου πληθωρισμού στους καταναλωτές.

    Η εταιρεία κατέγραψε απομείωση €200 εκατομμυρίων (221 εκατομμυρίων δολαρίων) που σχετίζεται με τις ρωσικές δραστηριότητές της, τις οποίες αφαιρεί από τα αποτελέσματα της.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία πήρε τον έλεγχο αυτών των περιουσιακών στοιχείων με διάταγμα που στόχευε σε εταιρείες από «μη φιλικές» χώρες.

    Η παρασκευάστρια γιαουρτιού έκανε κινήσεις για να αποχωρήσει από τη Ρωσία και τώρα η επιχείρηση βρίσκεται προσωρινά υπό την διαχείριση συγγενούς του ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

    Το μεγαλύτερο τμήμα της Danone, το οποίο αφορά στην παραγωγή γαλακτοκομικών και φυτικών τροφίμων, σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 6,2%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει φέτος άνοδο κατά 15%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρωσία: Άνθρωποι του Πούτιν επικεφαλής στα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία των Danone και Carlsberg

    Danone: Ετοιμάζει τα γιαούρτια της νέας εποχής με σύμμαχο την τεχνητή νοημοσύνη

    Unilever: Oι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις – Ανθεκτική παραμένει η ζήτηση



    ΣΧΟΛΙΑ