• Business

    CVC: «Βάζει» 75 εκατ. στην Vivartia για να στηρίξει Goody’s – Everest

    CVC Capital Partners: Κατέθεσε προσφορά για το 49% της νέας μονάδας επιχειρηματικών υπηρεσιών της Telecom Italia

    Αλεξ Φωτακίδης (CVC Capital)


    Συνολικά 75 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της Vivartia, λίγες μέρες μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ένεση ρευστότητας» αναμένεται να προέλθει από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ, με την καταβολή μετρητών και τη λήψη δανείου ύψους 25 εκατ. ευρώ. Οι παραπάνω ενέργειες αποφασίσθηκαν στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες.

    Τα νέα κεφάλαια προορίζονται για την στήριξη του τομέα εστίασης και την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι το CVC ολοκλήρωσε την εξαγορά της Vivartia από την MIG στις 30 Μαρτίου, σε μια συναλλαγή που ανήλθε σε 175 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι επενδυτές ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε νέες εξαγορές το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω τους τομείς που απαρτίζουν την Vivartia. Στην περίπτωση της εστίασης, στον οποίο δραστηριοποιείται μέσω των Goody’s – Everests εξετάζονται διάφορα projects καθώς το CVC πιστεύει πολύ στη συγκεκριμένη κατηγορία και στις προοπτικές της, μετά τη λήξη της πανδημίας και την αποκατάσταση της τουριστικής κίνησης.

    Ανάλογες εξαγορές πάντως λέγεται πως δρομολογούνται και στους τομείς των γαλακτοκομικών (δραστηριοποιείται μέσω της ΔΕΛΤΑ και των κατεψυγμένων λαχανικά και ζυμών (Μπάρμπα Στάθης – Χρυσή Ζύμη). Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν πως πολύ σύντομα θα «πέσουν οι πρώτες υπογραφές» για την απόκτηση του ελέγχου της «Δωδώνης», με τις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών να έχουν εισέλθει σε προχωρημένο στάδιο.



    ΣΧΟΛΙΑ