• Business

    Creta Farms: Στη γραφειοκρατία «κολλάει» η εκταμίευση των 2 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες – Γιατί είναι απαραίτητη η ένεση ρευστότητας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτρης Βιτζηλαίος, διευθύνων σύμβουλος της Impala Invest


    Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να εκταμιευθεί η πολυαναμενόμενη χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ των τραπεζών προς την Creta Farms, εκτιμούν πηγές προσκειμένες στην Impala Hellas.

    Οι ίδιες πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές σχετικά με την εκταμίευση των χρημάτων, επισημαίνοντας πως η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Υπογραμμίζουν πάντως πως η ένεση ρευστότητας για την οποία έχουν δεσμευθεί οι πιστώτριες τράπεζες είναι αναγκαία -ειδικά στο νέο περιβάλλον που αναδύεται από την κρίση του κορονοϊού- και τονίζουν πως τα πράγματα είναι οριακά.

    Ξεκαθαρίζουν πως η Impala και ο επικεφαλής της, Δημήτρης Βιτζηλαίος παραμένουν δεσμευμένοι στο project εξυγίανσης της Creta Farms και συνεχίζουν να τροφοδοτούν την εταιρεία με τις απαραίτητες πρώτες ύλες ενώ σημειώνουν πως μέχρι στιγμής έχουν διαθέσει συνολικά πάνω από 5 εκατ. ευρώ για να στηρίξουν τις δραστηριότητες της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Λένε μάλιστα πως τα αποτελέσματα από την «αλλαγή σελίδας» είναι ορατά, με τις πωλήσεις και την παραγωγική διαδικασία να επανέρχονται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς. Όσον αφορά στην εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα και την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης από την Δικαιοσύνη την τοποθετούν στα μέσα Ιουνίου, εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά.

    Σχολιάζοντας τέλος την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προσφέρει φοροελαφρύνσεις σε όσες επιχειρήσεις έχουν πατέντες διεθνώς αναγνωρισμένες, κύκλοι της Impala θεωρούν πως αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη το Κράτος να ανταμείβει τη εξωστρέφεια, η οποία θα δώσει επιπλέον κίνητρο στην επιχειρηματικότητα να καινοτομήσει και να κάνει τη διαφορά. Όπως λένε η Creta Farms διατηρεί αυτούσιες τις πατέντες που έχει κατοχυρώσει με το σήμα «Εν Ελλάδι» (αλλαντικά με ελαιόλαδο αντί ζωικό λίπος), ο αριθμός των οποίων πλησιάζει τις 30 ενώ κάποιες από αυτές λήγουν το 2029.

    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια ενέκρινε ομόφωνα την εξαγορά της Creta Farms από την Impala Hellas καθώς αποφάνθηκε πως δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ