• Business

    Creta Farms: Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της συμφωνίας

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Θέμα χρόνου εκτιμάται πως είναι η υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms, με κάποιες πληροφορίες να τοποθετούν την υπογραφή ακόμη και μέσα στην μέρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δικηγόρων για την ολοκλήρωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας, ώστε να είναι άρτιο και να έχει συμπεριλάβει όλες τις νομικές λεπτομέρειες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

    Πηγές προσκείμενες στον Δημήτρη Βιντζηλαίο επιβεβαιώνουν ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να υπογραφεί σήμερα η συμφωνία, ωστόσο εάν δεν καταστεί εφικτό, τότε θα μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερες μέρες την Δευτέρα ή την Τρίτη. «Οι συναντήσεις των δικηγόρων με τους εκπροσώπους των τραπεζών», λένε, «είναι καθημερινές αυτή την εβδομάδα».

    Όσον αφορά στις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά τα τελευταία 24ώρα ότι υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως κινδυνεύει να καταρρεύσει οι ίδιες πηγές επιμένουν πως «τίποτα απολύτως δεν είναι στον αέρα, και σημειώνουν πως τη Δευτέρα ο κ. Βιντζηλαίος πρόκειται να συναντηθεί με τις τράπεζες για την επέκταση του factoring.

    Σχετικά με τις καταγγελίες που διατύπωσε ο Τάκης Δομαζάκης, βασικός μέτοχος της Creta Farms σε εξώδικο που απέστειλε περί καταλήστευσης της εταιρείας από την διοίκηση που τοποθέτησαν οι τράπεζες, αρκούνται να τις χαρακτηρίσουν «γραφικές».

    Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας έχει «πέσει στους 80 τόνους για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, μια εξέλιξη που αποδίδεται στα αποθέματα που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

    Το γεγονός αυτό πάντως έχει προβληματίσει και ανησυχήσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι περιμένουν να δουν την τελική συμφωνία, ώστε να καταλάβουν που στοχεύει ο νέος επενδυτής.



    ΣΧΟΛΙΑ