• Business

    Creta Farms: Ανακτά το χαμένο έδαφος εν μέσω πανδημίας – Ανήλθε στο 15% το μερίδιο αγοράς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτρης Βιτζηλαίος, διευθύνων σύμβουλος της Impala Invest


    Εν αναμονή της πλήρους επαναλειτουργίας των δικαστηρίων βρίσκονται στην Impala Invest, μετά το «πράσινο φως» που άναψε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξαγορά της Creta Farms.

    Κύκλοι προσκείμενοι στον Δημήτρη Βιτζηλαίο, το νέο στρατηγικό επενδυτή της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας επισημαίνουν πως περιμένουν να ορισθεί νέα ημερομηνία για την εκδίκαση του αιτήματος εξυγίανσης με βάση το άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα καθώς η προηγούμενη, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Μαρτίου αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού.

    Στο μεταξύ, η εταιρεία συνεχίζει κανονικά να παράγει και να τροφοδοτεί τα ράφια των σούπερ μάρκετ, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα προστασίας από τον ιό ενώ από προχθές βρίσκεται στον «αέρα» και η τηλεοπτική διαφήμιση, η οποία σηματοδοτεί τη νέα εποχή της Creta Farms. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει ανακτήσει μέρος από το χαμένο έδαφος και πλέον το μερίδιο τη φθάνει στο 15%. Όλα αυτά, όταν μέχρι πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα το περσινό καλοκαίρι τα προϊόντα της είχαν εξαφανισθεί από τα ράφια.

    Καθοριστική είναι η συμβολή της Impala Invest, η οποία εξακολουθεί να προμηθεύει τη εταιρεία με τις απαραίτητες πρώτες ύλες που χρειάζεται για την παραγωγική διαδικασία ενώ μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται οι πιστώτριες τράπεζες να εισφέρουν τα κεφάλαια ύψους 2 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί. Πηγές της Impala Invest υπογραμμίζουν πως η καθυστέρηση στην εκταμίευση των χρημάτων από τις τράπεζες δεν δημιουργεί πρόβλημα, τονίζοντας πως η εταιρεία αντέχει ενώ σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν θα συνεχίσουν να την τροφοδοτούν με τις απαραίτητες πρώτες ύλες για όσο χρειαστεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι η Impala μέχρι σήμερα έχει προμηθεύσει την Creta Farms με εμπορεύματα αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια ενέκρινε ομόφωνα την από 25.02.2020 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την Impala Hellas καθώς αποφάνθηκε πως δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ