• Business

    Credit Suisse: Προειδοποίηση για απώλειες το α’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Thomas Gottstein, CEO Credit Suisse

    Thomas Gottstein, CEO Credit Suisse


    Απώλειες στο α’ τρίμηνο αναμένεται να καταγράψει η Credit Suisse, λόγω της αύξησης των προβλέψεων αναφορικά με την κάλυψη νομικών ζητημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας.

    Οι προβλέψεις σχετίζονται με μια σειρά νομικών θεμάτων, τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα και προήλθαν πριν από μια δεκαετία. Γι’ αυτό θα παρουσιάσουν αύξηση κατά περίπου 600 εκατ. ελβετικά φράγκα (631 εκατ. δολάρια) σε συνολικά περίπου 700 εκατ. φράγκα, μεταδίδει το CNBC.

    Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Credit Suisse αναφέρει:

    «Ο Όμιλος θα ανακοινώσει τα κέρδη του για το α’ τρίμηνο του 2022 την Τετάρτη, 27 Απριλίου, και αναμένει να αναφέρει ζημία ως συνέπεια αυτής της αύξησης των αποθεματικών.»

    Η έκθεση της ελβετικής τράπεζας στις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία θα επηρεάσει τα αποτελέσματα κατά 200 εκατ. φράγκα σε αρνητικά έσοδα και προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες.

    Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου θα περιλαμβάνουν περίπου 350 εκατ. απώλειες που σχετίζονται με τη μείωση της αξίας της συμμετοχής της κατά 8,6% στον Όμιλο Allfunds, ανέφερε ακόμη.

    Διαβάστε επίσης:

    Credit Suisse: Δεν βλέπουν φως οι επενδυτές για την επιστροφή της τράπεζας στις επενδυτικές συναλλαγές



    ΣΧΟΛΙΑ