• Business

    Credit Suisse: θα καθυστερήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2022 – Το τηλεφώνημα από την SEC

    • Bloomberg

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    Η Credit Suisse θα καθυστερήσει τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης των οικονομικών στοιχείων του 2022, αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έθεσαν την τελευταία στιγμή στην τράπεζα τεχνικά ερωτήματα σχετικά με προηγούμενες δηλώσεις.

    Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη επρόκειτο να δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη το πρωί της Πέμπτης, αλλά έλαβε μια κλήση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανέφερε. Η SEC προχώρησε σε σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με τις αναθεωρήσεις που έκανε η Credit Suisse στις καταστάσεις ταμειακών ροών που σχετίζονται με τα οικονομικά έτη 2019 και 2020, καθώς και σχετικούς ελέγχους, ανέφερε η τράπεζα.

    Τα ερωτήματα για τις προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που η τιμή της μετοχής της διαπραγματεύεται κοντά σε νέα ιστορικά χαμηλά.

    Ο επί μακρόν βασικός μέτοχος της, η Harris Associates δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι μηδένισε τη συμμετοχή της στην τράπεζα, ενώ η διοίκηση της έχει πει ότι θα εμφανίσει σημαντικές ζημιές φέτος εν μέσω της ευρείας αναδιάρθρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η Credit Suisse δεν αποκάλυψε πότε θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα και υποστήριξε ότι η διοίκηση της θεώρησε ότι είναι «συνετό να καθυστερήσει για λίγο» έως ότου μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση των αιτημάτων των ρυθμιστικών αρχών.

    Τον Φεβρουάριο η τράπεζα ανακοίνωσε ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε η απόσυρση περιουσιακών στοιχείων από πελάτες, με αποτέλεσμα να καταγράψει εκροές ύψους 110,5 δισ. φράγκων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πλήγμα για την Credit Suisse: Η Harris Associates -εκ των βασικών μετόχων- μηδένισε τη συμμετοχή της

    David Herro: O βετεράνος trader που εγκατέλειψε τη Credit Suisse-Το επενδυτικό του στυλ και το άνοιγμα στην Ευρώπη

    Credit Suisse: H παγκόσμια στρατηγική μετοχών – Το ελληνικό ενδιαφέρον



    ΣΧΟΛΙΑ