• Business

    Credit Suisse: Στα 1.500 δολάρια “βλέπει” το χρυσό


    Τρελό ράλι για το χρυσό προβλέπει η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της που ανεβάζουν το πολύτιμο μέταλλο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017 σχεδόν στα 1500 δολάρια/ουγγιά. Αυτή η εκτίμηση έρχεται μετά την αλλαγή στάσης και της Goldman Sachs απέναντι στο χρυσό.

    Για την ακρίβεια, ο χρυσός και ο άργυρος βρίσκονται στα top picks ανάμεσα σε όλα τα μέταλλα και η Credit Suisse ανεβάζει την εκτίμησή της για τον χρυσό κατά 8% για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 στα 1413 δολάρια/ουγγιά και κατά 10% για το σύνολο του 2017 στα 1450 δολάρια/ουγγιά. Ομοίως για τον άργυρο, ανεβάζει την εκτίμησή της κατά 12% στα 18,75 δολάρια/ουγγιά για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και κατά 15% στα 19,03 δολάρια/ουγγιά για το σύνολο του 2017.

    credit-suisse-estimates

    Σύμφωνα με την Credit Suisse, το γεγονός του Brexit έχει συμβάλλει κατά πολύ σε αυτό το ράλι του χρυσού και αυτό ίσως αποτελεί μια ένδειξη ότι παραμονεύει ένα μεγάλο σοκ στη γωνία για τις αγορές, ανάλογο αυτού που προκάλεσε και την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας. Συγκεκριμένα η τράπεζα δήλωσε ότι “Προβλέπουμε ότι η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί το 2016 και τα επίπεδα των 1.500 δολάρια/ουγγιά θα μπορούσαν να δοκιμαστούν στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017, καθώς θα αρχίζουν να γίνονται πιο σαφείς οι επιπτώσεις του Brexit και καθώς πλησιάζουν οι αμερικάνικες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου”.

    Η ελβετική τράπεζα ακόμα αναφέρει πως το αρχικό σοκ του Brexit πλέον καταλαγιάζει και μετατρέπεται σιγά σιγά σε  μακροοικονομική και πολιτική αστάθεια ενώ παράλληλα ενισχύεται περαιτέρω ένα αρνητικό περιβάλλον πραγματικών επιτοκίων  διάρκειας 12-18 μηνών στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.

    Όπως είναι φυσικό, ένα τέτοιο οικονομικοπολιτικό περιβάλλον είναι ό,τι πρέπει για το χρυσό, σύμφωνα με την Credit Suisse, καθώς μετά το δημοψήφισμα του Brexit κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην Ευρώπη. Ήδη η Σκωτία, δια μέσου της πρωθυπουργού Nicola Sturgeon, διαμηνύει ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία ενώ ο Ευρωσκεπτικισμός κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην επικράτεια της Γηραιάς Ηπείρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/dw-paretisi-farage-allazi-ta-dedomena/58350

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afti-ine-epichirimaties-pou-katethesan-etisi-gia-tileoptiki-adia/58359



    ΣΧΟΛΙΑ