• Business

    Credit Suisse: Σενάρια για bad bank και διάσπαση σε τρία μέρη

    • Bloomberg
    Ούλριχ Κόρνερ, CEO Credit Suisse

    Ούλριχ Κόρνερ, CEO Credit Suisse


    Η Credit Suisse εξετάζει πλάνο για τη δημιουργία “bad bank”, η οποία θα κατέχει και θα διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, καθώς επιδιώκει να ανακάμψει από τις ζημίες και τα σκάνδαλα, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Με βάση τις προτάσεις, η επενδυτική τράπεζα θα μπορούσε να διασπαστεί σε τρία μέρη, τα οποία θα περιλαμβάνουν τη συμβουλευτική δραστηριότητα του ομίλου, μια “bad bank” για τη διατήρηση assets υψηλού ρίσκου και την υπόλοιπη επιχείρηση, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

    «Είπαμε ότι θα ενημερώσουμε για την πρόοδο μας σχετικά με την ολοκληρωμένη αναθεώρηση της στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη μας για το τρίτο τρίμηνο», επισήμανε η Credit Suisse σε δήλωση. «Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε τυχόν πιθανά σενάρια νωρίτερα».

    Η ελβετική τράπεζα βρίσκεται εν μέσω μίας ευρύτερης αναθεώρησης της στρατηγικής της, μετά από μία σειρά αρνητικών επιδόσεων υπό τον πρώην CEO της Thomas Gottstein, ο οποίος αποχώρησε πριν μερικούς μήνες.

    Αυτή η αναθεώρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω περικοπές στην επενδυτική τράπεζα και στην κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

    Μεταξύ άλλων, η Credit Suisse εξετάζει το ενδεχόμενο αναβίωσης της επωνυμίας First Boston, σύμφωνα με πηγές. Έχει επίσης ανακοινώσει ένα σχέδιο για την προσέλκυση επενδυτών στον όμιλο τιτλοποιημένων προϊόντων της τράπεζας.

    Η Apollo Global Management και η BNP Paribas είναι μεταξύ των επενδυτών που δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση τουλάχιστον μέρους της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες. Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη διερευνά συμφωνίες για να πουλήσει το σύνολο της επιχείρησης, ενώ πιθανοί επενδυτές μπορεί να αποκτήσουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, αναφέρει το Bloomberg.

    Διαβάστε ακόμη:

    Credit Suisse: Υπό συζήτηση η περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ