• Business

    Credit Suisse: Οι αναλυτές της JPMorgan θεωρούν πιο πιθανό σενάριο την εξαγορά της τράπεζας

    • Bloomberg
    Kian Abouhossein, Αναλυτής JP Morgan

    Kian Abouhossein, Αναλυτής JP Morgan


    Τα προβλήματα της Credit Suisse είναι πολύ πιθανό να τελειώσουν με την εξαγορά της, σύμφωνα με αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

    Αναλυτές με επικεφαλής τον Kian Abouhossein παρουσίασαν τρία σενάρια για την Credit Suisse εν μέσω της κρίσης εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την τράπεζα και εκτιμούν ότι η εξαγορά της – πιθανώς από την ανταγωνίστρια της UBS Group – είναι το πιο πιθανό.

    Η κεφαλαιακή θέση της ελβετικής τράπεζας δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά «η κατάσταση αφορά τα συνεχιζόμενα ζητήματα εμπιστοσύνης της αγοράς για τη στρατηγική της και τη συνεχιζόμενη διάβρωση του franchise», έγραψε ο Abouhossein σε ένα σημείωμα. «Το status quo δεν είναι πλέον επιλογή».

    Credit Suisse's 97% Decline | Stock has been hit by strategy concerns
    Πτώση 97% της Credit Suisse | Η μετοχή έχει πληγεί από τις ανησυχίες για την στρατηγική της

    Η σύνδεση μεταξύ των δύο τραπεζών αποτελεί μία από τις επιλογές στις οποίες αναφέρθηκαν οι ελβετικές αρχές και η Credit Suisse κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το πώς θα σταθεροποιηθεί η τράπεζα, ανέφερε το Bloomberg.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Ralph Hamers, αρνήθηκε την Τετάρτη να απαντήσει σε οποιεσδήποτε «υποθετικές» ερωτήσεις σχετικά με την Credit Suisse και είπε μόνο ότι «είναι επικεντρωμένος στη δική μας στρατηγική».

    Σε υπόμνημα προς το προσωπικό νωρίς την Πέμπτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse, Ulrich Koerner, δήλωσε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στον μετασχηματισμό της από θέση ισχύος, επικαλούμενος τον βελτιωμένο δείκτη κάλυψης ρευστότητας και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίων.

    Ένα άλλο σενάριο που αναφέρει η JPMorgan είναι το κλείσιμο της επενδυτικής τράπεζας. Ωστόσο, οι αναλυτές είπαν ότι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να μειώσει τις ανησυχίες της αγοράς.

    Μια εναλλακτική επιλογή θα ήταν να παρέμβει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας με πλήρη εγγύηση κατάθεσης ή να εισφέρει ίδια κεφάλαια.

    Ωστόσο, οι αναλυτές της Bank of America πιστεύουν ότι η υποστήριξη από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η Credit Suisse «στη σημερινή της μορφή θα συνεχίσει».

    «Στην πραγματικότητα, έχει παρασχεθεί υποστήριξη μέσω αυτής της δήλωσης, αλλά χωρίς καμία αλλαγή στη δομή ή τη φύση της Credit Suisse», έγραψε ο Alastair Ryan, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση “αγορά” για τη μετοχή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Credit Suisse: Η επιστολή του CEΟ στο προσωπικό μετά την «ένεση» της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας

    Capital Economics: Η Credit Suisse αναζωπυρώνει τους τραπεζικούς φόβους για μια νέα Lehman Brothers



    ΣΧΟΛΙΑ