• Business

    Cosmote TV – Nova: Αγώνας δρόμου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova)


    Με δύο στροφές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πιο συναρπαστικού ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία και ορισμένα βαριά συμβόλαια ομάδων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα να λήγουν στο τέλος της σεζόν, οι δύο μεγάλες συνδρομητικές Cosmote TV και Nova, αρχίζουν ήδη να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα.

    Ο ανταγωνισμός στο κομμάτι των αθλητικών μεταδόσεων έχει μεγαλώσει, καθώς και οι δύο συνδρομητικές έχουν κλειδώσει μεγάλα project. Η Cosmote TV έχει ακόμα για δύο χρόνια συμβόλαιο για τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο brand στην Ελλάδα, ενώ διατηρεί μέχρι το 2024 τα δικαιώματα για να μεταδίδει τους αγώνες της UEFA (Champions League, Europa League, UEFA Conference League). Τα παραπάνω συμβόλαια αποτελούν τα δυνατά χαρτιά της Cosmote TV και ταυτόχρονα τις στέρεες βάσεις για το μέλλον, καθώς μαζί με το NBA είναι από τα λίγα που δεν λήγουν το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει και τους αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος, συμβόλαιο που λήγει το 2024.

    Η Nova από την άλλη κλείδωσε πριν λίγους μήνες την Eurolegue για 3+2 χρόνια, ενώ από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει «κλείσει» μεγάλα project όπως η Premier League.

    Ωστόσο με το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο φέτος και τα σημαντικά συμβόλαια των δύο πρωτοπόρων, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, να λήγουν στο τέλος της σεζόν, θεωρείται δεδομένο ότι το καλοκαίρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

    Το ενδιαφέρον για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

    Η Cosmote TV, η οποία μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες των δύο διεκδικητριών του πρωταθλήματος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις δύο ομάδες και θεωρείται δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να ανανεώσει τα συμβόλαια δίνοντας τη δική της μάχη, καθώς αναμένεται να συναντήσει ανταγωνισμό. Επίσης στόχος είναι να ανανεώσει τα συμβόλαια όλων των ομάδων που λήγουν φέτος, θέλοντας να κρατήσει στο ακέραιο το αθλητικό της περιεχόμενο.

    Η Nova από την πλευρά της έχει κλείσει το αθλητικό της περιεχόμενο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Euroleague, Premier League και Ισπανικό πρωτάθλημα αποτελούν τα βαριά χαρτιά της. Ωστόσο αναμένεται να… κοντραριστεί με την Cosmote για τα συμβόλαια του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που λήγουν φέτος. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη κάνει κρούση στην ΑΕΚ για να πάρει τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, ωστόσο η Nova ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει αυτά τα σενάρια.

    Οι διαπραγματεύσεις το επόμενο διάστημα αναμένονται σκληρές με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο μέχρι τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου που αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες συμφωνίες.

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ, ανεξαρτήτως του ποιος θα κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα, έχουν ανέβει επίπεδο με την πορεία που έχουν διαγράψει φέτος και θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσουν και τις απαιτήσεις τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η Nova έχει μπει πολύ δυνατά στη συνδρομητική, ξεπερνώντας τους 400.000 πελάτες και σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ανανέωση του αθλητικού της περιεχομένου. Ωστόσο η Cosmote παραμένει πρώτη καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των συνδρομητών της ξεπερνάει τους 648.000.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Αντέχουμε στον ανταγωνισμό – Αυξάνονται οι επενδύσεις στην οπτική ίνα

    Τσαμάζ: Τα 3+1 στοιχήματα της Cosmote για το αθλητικό περιεχόμενο



    ΣΧΟΛΙΑ