• Business

    Cosmote TV-Mega-Ant1 κατέθεσαν προσφορά για τα δικαιώματα του Champions League

    Μιχάλης Τσαμάζ – Βαγγέλης Μαρινάκης – Θοδωρής Κυριακού


    Τρεις είναι, όπως φαίνεται, οι προσφορές τις οποίες έχει στα χέρια της η TEAM για τα δικαιώματα των αγώνων του Champions League, Europa League και Conference League για την επόμενη τριετία (2024-2027).

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, Cosmote TV, Mega και Ant1 είναι οι εταιρείες που κατέβηκαν στον διαγωνισμό, με την Nova να μένει όπως όλα δείχνουν εκτός, καθώς έχει κλείσει το δικό της περιεχόμενο.

    Το πακέτο όλων των αγώνων διεκδικεί η Cosmote TV, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα μέχρι και το 2024, ενώ αγώνα κάθε Τετάρτη δείχνει και το Mega. Όπως φαίνεται στην μάχη μπήκε και ο Ant1, ο οποίος φαίνεται πως θα μονομαχήσει με το Mega για το μέρος του πακέτου που θα αφορά είτε έναν αγώνα Champions League κάθε Τετάρτη είτε αγώνες του Europa League.

    Οι προσφορές κατατέθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ανοίξουν εντός των επόμενων ημερών. Εφόσον οι προσφορές ικανοποιούν την ΤΕΑΜ (η αρχή που κάνει τον διαγωνισμό για την UEFA), θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί ο πάροχος για την επόμενη τριετία. Ωστόσο δεν είναι απίθανο να γίνει νέος επαναληπτικός διαγωνισμός, σε περίπτωση που οι προσφορές δεν ικανοποιήσουν την ΤΕΑΜ.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα για ολόκληρο το πακέτο για μια τριετία αναμένεται να ανέλθει στα 90 εκατ. ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 30 εκατ. ευρώ την σεζόν. Ποσό που κρίνεται ιδιαίτερο υψηλό και γι αυτό και Nova αλλά και ΕΡΤ έμειναν εκτός.

    Βέβαια τα έσοδα για τον πάροχο θα είναι πολλαπλάσια, καθώς οι αγώνες του Champions League αποτελούν το κορυφαίο αθλητικό προϊόν που παρακολουθούν χιλιάδες Έλληνες και εκατομμύρια πολίτες στον κόσμο.

    Πως διαμορφώνεται η πίτα στο αθλητικό περιεχόμενο

    Όσον αφορά τη συνδρομητική, η Cosmote TV, βάσει αποτελεσμάτων 9μηνου ηγείται της αγοράς 665.261 συνδρομητές,  ενώ αυτή τη στιγμή οι συνδρομητές της Nova προσεγγίζουν τους 425.000.

    Ο ΟΤΕ έχει συμβόλαια με τις τρεις μεγάλες ομάδες της ελληνικής Super League, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (τις δύο τελευταίες τις ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι) και ακόμα τέσσερις ελληνικές ομάδες, το NBA, ενώ ανανέωσε και το Κύπελλο Ελλάδας. Ωστόσο πλέον το μείζον ζήτημα και το επόμενο βήμα της Cosmote είναι να διατηρήσει τα δικαιώματα για τους αγώνες των μεγάλων διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, τους οποίους σίγουρα θα μεταδίδει μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

    Η Nova το καλοκαίρι που μας πέρασε κράτησε τις δύο μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ – Άρη και ανανέωσε τις υπόλοιπες ομάδες της Super League. Ωστόσο το σημαντικότερο επίτευγμα της ήταν η ανανέωση του συμβολαίου για την μετάδοση των αγώνων της μπασκετικής Euroleague τον προηγούμενο Φερβρουάριο.

    Επιπλέον από πέρυσι έχει κλείσει την Premier League μέχρι το 2028 ενώ έχει κλείσει το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου καθώς και το γερμανικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Ένα μήνα προθεσμία για αλλαγή στην ηγεσία

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζουμε στον σωστό δρόμο – Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς

    Το μεγάλο στοίχημα της Cosmote TV για τα δικαιώματα του Champions League και τι θα κάνει η Nova



    ΣΧΟΛΙΑ