• Business

    Η Cosmote επενδύει στους νέους Έλληνες επιστήμονες – 51 υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές (video)

    • Αθηνά Λαρδή


    Στο πλευρό των νέων ανθρώπων βρίσκεται για ακόμα μια φορά η Cosmote για 15η συνεχόμενη χρονιά. Αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η νέα γενιά στην Ελλάδα, η Cosmote επιλέγει να επενδύσει στους νέους ανθρώπους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σπουδάσουν και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.  Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα προσφέρει 51 υποτροφίες, συνολικού ύψους 770.000 ευρώ, σε πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες,

    Το καινοτόμο και πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2016-2017  ξεκίνησε το 2002 και μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 530 Υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 3,6 εκατ. ευρώ.

    COSMOTE-Ypotrofies-2016-3

    Έτσι και φέτος, η Cosmote και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ανέλαβαν τη συνολική οικονομική στήριξη των υποψηφίων που θα επιλεγούν. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των Υποτροφιών ανέρχεται σε πενήντα μία (51), αποδίδοντας το μικτό ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000 €) σε κάθε έναν από τους 50 υποτρόφους και το συνολικό μικτό ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000 €) για την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης.

    Η Υποτροφία, «Ζαχαρίας Πιπερίδης» θα απονεμηθεί σε πρωτοετή φοιτητή/τρια, Πολυτεχνικής Σχολής της χώρας, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, από όπου εν προκειμένω είχε αποφοιτήσει και ο ίδιος ο Ζαχαρίας Πιπερίδης, ο οποίος υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ.

    COSMOTE-Ypotrofies-2016-5

    Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε πανεπιστήμια της ανώτατης εκπαίδευσης, με μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000). Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

    COSMOTE-Ypotrofies-2016-2

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, πιστός στη δέσμευσή της εταιρείας να συμβάλλει στην κάλυψη πραγματικών αναγκών και σε ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό μέλλον για τους νέους, προάγοντας τη γνώση και υποστηρίζοντας τις προσπάθειές τους, δήλωσε: “Δεκαπέντε χρόνια τώρα, μέσα από τις Υποτροφίες μας, στηρίζουμε νέους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες δεν τους καταβάλλουν, αντίθετα τους πεισμώνουν να κυνηγήσουν τη γνώση, την πρόοδο και την προσωπική ανάπτυξη. Κάθε χρόνο, αυτά τα παιδιά, με τη στάση ζωής και την πορεία τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.”

    Όσοι νέοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι καταληκτική ημερομηνία και ώρα οριστικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2016 είναι η Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 17:00. Μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, μπορείτε να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected] ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 210-6115754 για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE ή με τη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης.

    COSMOTE-Ypotrofies-2016-4

    11Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Tο καθαρό ποσό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ