• Business

    Colpo grosso των Κουτσολιούτσων σε βάρος των τραπεζών: Πτωχεύουν και δεύτερη εταιρεία

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Κάθε είδους κόλπα και μηχανορραφίες σκαρφίζεται η οικογένεια Κουτσολιούτσου για να ρίξει ακόμη και τις πιστώτριες τράπεζες. Ακριβώς στο παρά πέντε της εκδίκασης της προσφυγής της Folli Follie για την ένταξή της στο άρθρο 106, που την προστατεύει από τους πιστωτές, προχώρησε σήμερα σε μία νέα μονομερή κίνηση-έκπληξη. Προσέφυγε με νέα αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, αυτήν τη φορά όχι για τη μητρική εταιρεία Folli Follie αλλά για τη Folli Follie Συμμετοχών.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τραπεζίτες κατάφεραν να πληροφορηθούν την τελευταία στιγμή τα όσα επιχειρεί να κάνει σε βάρος τους η επιχειρηματική οικογένεια Κουτσολιούτσου προκειμένου να γλιτώσει το «ασημικό» της που δεν είναι άλλο από το μετοχικό πακέτο του 35,67% που κατέχει στα Αττικά Πολυκαταστήματα.

    Από το ποσοστό αυτό μόνο το 25,27% ανήκει στην μητρική Folli, ενώ το υπόλοιπο 10,4% είναι στο χαρτοφυλάκιο της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας Folli Follie Συμμετοχών.

    Σε αδρές γραμμές, η στόχευση του Κουτσολιούτσου είναι η εξής: να μπορέσει να γλιτώσει από τις τράπεζες το 10,4% των Αττικών Πολυκαταστημάτων και να το διαχειριστεί εκείνος όπως θέλει μελλοντικά.

    Όπως προκύπτει από συγκλίνουσες πληροφορίες τραπεζικών στελεχών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας που είχαν δανειακά υπόλοιπα 45 εκατ. ευρώ από τη Folli Follie, είχαν εξ αρχής μείνει έκπληκτα από την κίνηση Κουτσολιούτσου να προσφύγει στο άρθρο 106, υπόθεση η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί αύριο, Τετάρτη.

    Οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν έδωσαν την ευχέρεια στις τράπεζες να απαιτήσουν και να λάβουν ενέχυρα έναντι δανείων τη συμμετοχή των Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα.

    Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι τράπεζες είχαν πυκνές διαπραγματεύσεις με την πλευρά Κουτσολιούτσου προκειμένου να εξαιρεθεί από την προστασία από τους πιστωτές η συγκεκριμένη συμμετοχή των Folli Follie.

    Η σκληρή στάση των τραπεζών ανάγκασε την πλευρά Κουτσολιούτσου να συναινέσει στην καταγγελία των δανείων στην οποία προχώρησαν οι τράπεζες, προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να φανούν υποστηρικτικές για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106.

    Η συναίνεση αυτή που έδειξε ο Κουτσολιούτσος αποδείχθηκε «χάρτινη», καθώς αμέσως μετά έβαλε μπροστά το νέο σχέδιο το οποίο επί της ουσίας «σαλαμοποιεί» τη συμμετοχή της εταιρείας στα Αττικά Πολυκαταστήματα, αφήνοντας στις τράπεζες μόνο το 25,27%.

    Οι πληροφορίες λένε ότι σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, ο Κουτσολιούτσος απέφυγε τεχνηέντως να τους αποκαλύψει το πώς ακριβώς είχε μοιράσει τα ποσοστά συμμετοχής στα Αττικά Πολυκαταστήματα.

    Τραπεζικοί κύκλοι πνέουν μένεα κατά της επιχειρηματικής οικογένειας, κάτι το οποίο αναμένεται να αποτυπωθεί και στην εκδίκαση της υπόθεσης προστασίας από τους πιστωτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πωλητήριο στο 35,5% της Folli Follie στα Attica



    ΣΧΟΛΙΑ