• Business

    CNBC: Ο Έλον Μασκ ψάχνει για νέο CEO στο Twitter

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Τελικά τα αποτελέσματα του poll που έθεσε ο ίδιος ο Έλον Μασκ, φαίνεται ότι θα φέρουν αλλαγές στη διοίκηση του Twitter.

    O αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος, έθεσε πριν λίγες ημέρες σε δημοψήφισμα το αν θεωρούν οι χρήστες του Twitter ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του επικεφαλής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Προς έκπληξή του, το 57% από 17.502.391 ψήφους χρηστών, απάντησε ναι.

    Τώρα σύμφωνα με το CNBC ήδη ψάχνεται για να βρει αντικαταστάτη.

    Βέβαια όπως είχε πει και ο ίδιος σε παλαιότερο tweet του «το ερώτημα δεν είναι το πώς να βρεις τον επόμενο CEO, αλλά το να βρεις αυτόν που θα κρατήσει το Twitter ζωντανό».

    Σύμφωνα με πηγές του CNBC, ο Μασκ δεν περίμενε το δημοψήφισμα στο Twitter, το οποίο έτσι κι αλλιώς μπορεί να έχει αλλοιωμένο αποτέλεσμα λόγω ψεύτικων λογαριασμών που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς χρήστες.

    Ήδη προετοιμαζόταν για να ψάξει να βρει έναν νέο CEO.

    Οι πρώτες ημέρες του Μασκ στο Twitter ήταν μια δύσκολη περίοδος, με το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να προχωράει σε περικοπές προσωπικού, απολύσεις κορυφαίων στελεχών και τη φυγή σημαντικών διαφημιστικών παραγόντων, που περιόρισαν τα έσοδά του.

    Αντίθετα, ο Μασκ αναφέρει ότι η χρήση του Twitter έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ και η ρητορική μίσους μέσω tweets έχει μειωθεί.

    Το πρόβλημα του Μασκ δεν φαίνεται να είναι τόσο μέσα στο Twitter, όσο έξω από αυτό. Και αυτό έχει να κάνει με άλλες δραστηριότητές του και κυρίως τη Tesla.

    Ήδη αντιμετωπίζει από τους μετόχους κατηγορίες για κατάχρηση πόρων της Tesla, οι οποίες συνδέονται με την εξαγορά του Twitter.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διαχειριστής της NASA Μπιλ Νέλσον ρώτησε την Πρόεδρο και COO της SpaceX Gwynne Shotwell εάν το γεγονός ότι ο Μασκ φαίνεται να έχει αφιερώσει όλη την προσοχή του στο Twitter μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά της SpaceX με τη διαστημική υπηρεσία, σύμφωνα με το NBC News. Ο Νέλσον είπε ότι τον διαβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.



    ΣΧΟΛΙΑ