• Business

    Citi: Κέρδη φέρνει για τον Μυτιληναίο ο μετασχηματισμός

    Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Με (πολύ) καλό μάτι βλέπει η Citi τον εταιρικό μετασχηματισμό του ομίλου Μυτιληναίος, εκτιμώντας πως με τις κινήσεις τις οποίες έχει ανακοινώσει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ευνοούνται όλοι οι μέτοχοι, καθώς η αποτίμηση της νέας εταιρείας βελτιώνεται στα 1,26 δισ. ευρώ περίπου.

    Η Citi εκτιμά ακόμα πως ο εταιρικός μετασχηματισμός θα δημιουργήσει πολύ ισχυρές ταμειακές ροές που αναμένεται να οδηγήσουν σε κατακόρυφη μείωση του καθαρού δανεισμού και να δώσουν την δυνατότητα για πληρωμή υψηλών μερισμάτων, αλλά και νέων επενδύσεων στο επόμενο διάστημα.

    Ως εκ τούτου, η Citi προχώρησε σε εντυπωσιακή αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της εταιρείας από τα 6 ευρώ στα 8,7 ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη σύσταση αγοράς buy, παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής μέσα στο 2016, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών του αλουμινίου.

    Όπως επισημαίνει η Citi, το 2017 αναμένει λόγω της ανακοίνωσης για τον εταιρικό μετασχηματισμό μείωση του χρέους και βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη στον τομέα της ενέργειας που θα οδηγήσουν ακόμα υψηλότερα τη μετοχή.

    Ειδικότερα, η Citi προβλέπει ότι από τον εταιρικό μετασχηματισμό δημιουργούνται αξίες της τάξης των 0,9 ευρώ ανά μετοχή εξαιτίας του χαμηλότερου χρηματοοικονομικού κόστους και των φορολογικών ωφελειών, ενώ παράλληλα μειώνεται περαιτέρω η μόχλευση, με τον καθαρό δανεισμό να πέφτει από τα 550 εκατ. στα 310 εκατ. ευρώ. Προβλέπονται ακόμα σημαντικά οφέλη στον τομέα της ενέργειας από την ενίσχυση των ΑΠΕ, αλλά και την αύξηση του μεριδίου στη λιανική.

    Οι αναλυτές της Citi βλέπουν εξάλλου λειτουργική κερδοφορία της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 14%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνω κάτω οι τραπεζίτες με τον “κόκκινο” Ψυχάρη. Τα σενάρια και το παρασκήνιο στο ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρινόπουλος: «Black Friday» η 20ή Ιανουαρίου!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΕΗ: “Πράσινο φως” για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ



    ΣΧΟΛΙΑ