• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα ισορρόπησαν την διόρθωση στις τραπεζικές μετοχές


    Με ήπιες απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την επίστροφή του μετά την αργία της Πρωτομαγιάς, σπάζοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων.

    Οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων , ειδικά μετά το μεγάλο ανοδικό ράλι των τραπεζικών μετοχών. Στον αντίποδα της πτώσης των μετοχών του τραπεζικού κλάδου βρέθηκαν οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας – χάρη κυρίως στην επίδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν την Παρασκευή –  οι οποίες κατάφεραν με τα κέρδη τους να φέρουν σε σχετική ισορροπία τον Γενικό Δείκτη.

    Πάντως, η προσοχή εξακολουθεί να παραμένει στραμμένη στον τραπεζικό κλάδο καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημα ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests, εκτός απροόπτου το Σάββατο 5 Μαΐου.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,02% στις 858,06 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε μεταξύ των 855,34 μονάδων (-0,34%) και των 863,48 μονάδων (+0,61%).

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 48,2 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,31%, στις 2.206,76 μονάδες, ενώ στο +0,38% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.328,50 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, ο Ανδρέας Κανελλόπουλος κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 7,3 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε o John Paulson που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται στα 6 εκατ. ευρώ.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Σαράντης (4,21%), ΓΕΚ Τέρνα (4,16%) Τιτάν (3,43%) και Τέρνα Ενεργειακή (2,54%).

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-4,62%), της Alpha Bank (-2,28%) της Eurobank (-1,81%) και των ΕΛΠΕ (-1,78%)



    ΣΧΟΛΙΑ