• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, δεν καθησύχασε τους επενδυτές η απάντηση της Folli Follie

    • NewsRoom
    Ισχυρές πιέσεις στην αγορά ομολόγων


    Με απώλειες ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 817 μονάδες, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα.

    Το ενδιαφέρον στράφηκε για μια ακόμα ημέρα στην κίνηση της μετοχής της Folli Follie, η οποία συνέχισε την αντιπαράθεσή την με το fund QCM, δημοσιεύοντας αναλυτικά στοιχεία και διευκρινήσεις για τις πωλήσεις του 2017 και του 2016, για το δανεισμό και τα διαθέσιμα της. Η απάντησή της πάντως δεν έδειξε να καθησυχάζει τους επενδυτές με την μετοχή να πραγματοποιεί βουτιά κοντά στο -9%, πριν σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του -3%. Τελικά, με αντεπίθεση της τελευταίας ώρας, η μετοχή έκλεισε στο -1,84%.

    Αυτό που θα πείσει ολοκληρωτικά την αγορά θα είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου της Ernst & Young. Η ολοκλήρωση του ελέγχου στην πλήρη του μορφή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο τα πρώτα δείγματα αναμένονται πολύ πιο σύντομα.

    Πέρα από τη Folli Follie, το ενδιαφέρον στράφηκε και στην έκθεση της HSBC, η οποία επισήμανε πως πιθανές αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν την όρεξη των επενδυτών για τα ομόλογα και να διευρύνουν τη βάση των επενδυτών.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, ο Prem Watsa κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 4,9 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε o Απόστολος Βακάκης που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται στα 6,5 εκατ. ευρώ.

    Κάπως έτσι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 817,66 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,12%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,1 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 35,4 εκατ. μετοχές.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,60%.

    Από τους επιμέρους δείκτες, κέρδη σημείωσαν οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (+2,30%) και Πετρελαίου (+1,15%), ενώ, αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Τεχνολογίας (-1,84%) και Εμπορίου (-1,76%).

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΕΕ (+2,29%) και της Motor Oil (+1,55%), ενώ, αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-4,22%) και της ΕΥΔΑΠ (2,21%).

    Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (13,8 εκατ. μετοχές) και της Alpha Bank (6,5 εκατ. μετοχές).

    Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (14,5 εκατ. ευρώ) και της Folli Follie (7,3 εκατ. ευρώ).

    Ανοδικά κινήθηκαν 51 μετοχές, πτωτικά 62 και 126 παρέμειναν σταθερές.



    ΣΧΟΛΙΑ