Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χρ. Οικονόμου: Ενεργοποίηση option και ακόμη μία παραγγελία LNG για την TMS Cardiff Gas

Χρήστος Οικονόμου, εφοπλιστής

Στην επέκταση του στόλου της προχωράει η TMS Cardiff, συμφερόντων του εφοπλιστή Χρήστου Οικονόμου, καθώς λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πώληση 4 VLGCs κάνει νέα κίνηση στον τομέα των LNGs.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές αλλά και κάποιες πληροφορίες από ναυπηγεία που επικαλείται το tradewinds, η TMS Cardiff προχώρησε στην παραγγελία ενός LNG carrier (χωρητικότητας 174.000-cbm) από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία  Samsung Heavy Industries. Η παράδοσή του στην εταιρεία είναι προγραμματισμένη για το 2021.

Όπως «ακούγεται» στην αγορά η συγκεκριμένη παραγγελία αποτελεί την ενεργοποίηση μιας option ενός deal που έκλεισε η εταιρεία του κ. Οικόνομου με τα ναυπηγεία την άνοιξη.

Όπως φαίνεται η TMS Cardiff έχει διάφορες option τις οποίες μπορεί να εξασκήσει για LNG πλοία στη Νότιο Κορέα. Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο το πόσες από αυτές θα «χρησιμοποιήσει» όντως.

Η ναυτιλιακή εταιρεία έχει επιβεβαίωση την κατασκευή πέντε LNG πλοίων (χωρητικότητας 174.000-cbm) σε γιάρδες της Νότιας Κορέας τα οποία αναμένεται είναι στη διάθεση της TMS το 2020.

Σημειώνεται πως η TMS Cardiff του κ. Οικονόμου έχει στον στόλο της αρκετά πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα έχει τέσσερα πλοία LNG (χωρητικότητας 160.000-cbm) τα οποία είναι κατασκευασμένα στα ναυπηγεία DSME το 2014 και ένα ιαπωνικής κατασκευής το Fuji LNG (χωρητικότητας 147.172-cbm και κατασκευής 2004).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Vrontados Shipping: H νέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της οικογένειας Λω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γιώργος και Βασίλης Μιχαήλ: Νέο deal για την Benetech Shipping

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Διαμαντίδης: Η απίστευτη δικαστική περιπέτεια με ρωσικό κολοσσό για πλοίο της Delta Tankers