ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να κλείσει 7 από τα 17 εργοστάσια παραγωγής της μέχρι το 2027, στο πλαίσιο ενός δραστικού σχεδίου ανάκαμψης.
Αυτές οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης θα οδηγήσουν επίσης τον ιαπωνικό όμιλο να καταργήσει κατά την ίδια περίοδο 20.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 15% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του, ένας αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τις 9.000 απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί αρχικά το Νοέμβριο.
Η Nissan ανακοίνωσε ακόμα ότι το οικονομικό έτος 2024-2025 είχε καθαρή ετήσια ζημιά 671 δισεκατομμυρίων γεν (4,1 δισεκατομμύρια ευρώ), κυρίως λόγω του κόστους της επίπονης αναδιάρθρωσής της.
Ο όμιλος δεν δημοσιοποίησε προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2025-2026, που σηματοδοτείται από αβεβαιότητα αναφορικά με τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς.
Διαβάστε επίσης:
Η καρδιά της ευρωπαϊκής κατασκευαστικής κοινότητας χτυπά στην Αθήνα!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Προετοιμάζει πτήση για τη μεταφορά Βρετανών πολιτών από το Ισραήλ
- Ηνωμένα Αραβικά Εμηράτα: Υπέρ του άμεσου τερματισμού της κλιμάκωσης μετά από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν
- Ο Πούτιν δεν έχει σχέδια για να μιλήσει με τον Τραμπ μετά από τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν, αλλά μια τηλεφωνική επικοινωνία θα μπορούσε να κανονιστεί τάχιστα
- Ο Ιρανός ΥΠΕΞ δηλώνει ότι μεταβαίνει στην Μόσχα για διαβουλεύσεις αύριο Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν
