• Business

    Χρήστος Χαρπαντίδης (Παπαστράτος): Πώς 1 εκατ. καπνιστές θα κόψουν το τσιγάρο

    Χρήστος Χαρπαντίδης (Παπαστράτος) στο mononews: Θα στηρίξουμε όλα τα Gr-eco Islands

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος


    Στα νέα καπνικά προϊόντα, τα οποία θεωρείται πως συμβάλλουν στη μείωση του καπνίσματος θα συνεχίσει να επενδύει η Παπαστράτος.

    Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η κυκλοφορία ηλεκτρονικού τσιγάρου στο αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να δοθούν περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές αλλά και εναλλακτικές λύσεις για να «κόψουν» το κάπνισμα. Τα παραπάνω ανέφερε ο επικεφαλής της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης που έγινε χθες για την παρουσίαση των δράσεων της εταιρείας για τη μείωση του καπνίσματος.

    Σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, έχει παρατηρηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα πως τα νέα καπνικά προϊόντα διευκολύνουν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα.

    Μάλιστα, όπως είπε ήδη στην χώρα μας περίπου 300.000 έχουν «γυρίσει την πλάτη» στο τσιγάρο, κάτι που γεννά αισιοδοξία για τη συνέχεια αλλά και την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η Παπαστράτος 1 εκατομμύριο καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο μέχρι το 2021.

    Κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόθεση κυκλοφορίας ηλεκτρονικού τσιγάρου, ο κ. Χαρπαντίδης επεσήμανε πως δεν έχει καθοριστεί το χρονικό διάστημα που θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά, αλλά ούτε και το μοντέλο διάθεσης, λέγοντας ωστόσο πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται η δημιουργία νέων καταστημάτων.

    Στο μεταξύ, ικανοποίηση επικρατεί στην Παπαστράτος για την πορεία του IQOS, του ηλεκτρικά θερμαινόμενο συστήματος καπνού της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, οι πωλήσεις του καινοτόμου προϊόντος αυξάνονται συνεχώς και σήμερα εκτιμάται πως κατέχει μερίδιο 8% στην ελληνική αγορά.

    Ανάλογη ικανοποίηση υπάρχει και για την απήχηση που έχει το προϊόν και στις χώρες των Βαλκανίων, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Κύπρος αλλά και η Σλοβενία, την ευθύνη των οποίων έχει η Παπαστράτος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες του IQOS έχουν ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια, με την Ιαπωνία να κατέχει τα πρωτεία. Ακολουθεί η Λιθουανία και μετά η Ελλάδα, με περίπου 200.000 χρήστες.

    Ο κ. Χαρπαντίδης σημείωσε πως η Philip Morris καρπώνεται τώρα τους καρπούς των τεράστιων επενδύσεων που έκανε επί χρόνια σε έρευνα, προκειμένου να αναπτύξει το πρωτοποριακό προϊόν IQOS. Υπολογίζεται ότι ο αμερικάνικος πολυεθνικός κολοσσός επένδυσε πάνω από 6 δισ. ευρώ σε διάστημα δέκα χρόνων, χωρίς μάλιστα να έχει κάποιο προϊόν στην αγορά. Σήμερα, ωστόσο τα αποτελέσματα την δικαιώνουν αφού μεγαλώνουν και βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο.

    Σχολιάζοντας τέλος το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον στην χώρα μας, υπογράμμισε πως ύστερα από πολλά χρόνια πίεσης, το κλίμα έχει βελτιωθεί αισθητά, ωστόσο όπως είπε μένει να μετουσιωθεί σε πράξη και επενδύσεις η αισιοδοξία που υπάρχει. Η Philip Morris, πάντως όπως τόνισε, εμπιστεύεται την Ελλάδα, και σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ