• Business

    Χωρίς αποφάσεις η συνέλευση των ομολογιούχων της MLS

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ιωάννης Καματάκης. Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος MLS Πληροφορική


    Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα πάει τόσο η τεχνολογική εταιρεία MLS όσο και οι ομολογιούχοι δανειστές της.

    Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των ομολογιούχων της εταιρείας συμφερόντων του θεσσαλονικιού επιχειρηματία Γιάννη Καματάκη. Η συγκεκριμένη συνέλευση αφορούσε την μια από τις τρεις εκδόσεις που έχει κάνει η MLS συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ.

    Προ ημερών η εταιρεία αποφάσισε μονομερώς να μην προχωρήσει στην πληρωμή των τοκομεριδίων ύψους 53.000 ευρώ μεταθέτοντας κατά τρεις μήνες τον ορίζοντα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της.

    Στη σημερινή γενική συνέλευση επιτεύχθηκε οριακή απαρτία με τους ομολογιούχους να εκφράζουν περίπου το 20,2%. στους συνόλου. Ωστόσο αποφάσεις για την καταγγελία ή όχι της κίνησης που έκανε η MLS δεν υπήρξαν καθότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 66,67% των ομολογιούχων.

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες την ερχόμενη Παρασκευή 23 του μηνός θα γίνει νέα γενική συνέλευση που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και πάλι δεν θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις.

    Στη σημερινή γενική συνέλευση υπήρξαν εντάσεις με τους ομολογιούχους να εκφράζουν τα παράπονά τους για τη μη παρουσία του Γιάννη Καματάκη. Από την πλευρά της MLS παρών στη γενική συνέλευση ήταν ο διευθύνων σύμβουλος Νάρκισσος Γεωργιάδης προερχόμενος από τη Folli Follie…

    Εκτός από το συγκεκριμένο ομόλογο η MLS έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να μην πληρώσει ούτε τα τοκομερίδια των 72.800 ευρώ που πρέπει να καταβληθούν στις 26 Οκτωβρίου. Οι ομολογιούχοι αυτής της έκδοσης αναμένεται να πραγματοποιήσουν και αυτοί μ ε τη σειρά τους γενική συνέλευση, προκειμένου να απαντήσουν αν δέχονται ή όχι την πρόταση της εταιρείας να μην πληρώνει πλέον τα κουπόνια κάθε τρεις μήνες αλλά ανά εξάμηνο.

    Και όλα αυτά καθώς ακόμη αναμένεται η τελική έκβαση του πορίσματος της Delloitte ενώ η MLS βρίσκεται αντιμέτωπη με το οξύτατο ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ