• Business

    Χωρίς απαρτία η συνέλευση των ομολογιούχων της MLS

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ιωάννης Καματάκης. Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος MLS Πληροφορική


    Μηδέν εις το πηλίκον…

    Αυτό είναι το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στην επαναληπτική συνέλευση των ομολογιούχων της MLS που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Χωρίς να υπάρξει η παραμικρή απόφαση καθώς δεν επιτεύχθηκε η απαρτία.

    Η συμμετοχή των ομολογιούχων οι οποίοι κατέχουν τη μια από τις τρεις εκδόσεις που έχει κάνει η MLS, ονομαστικής αξίας 4 εκατ. ευρώ ήταν μόλις στο 10%. Ως εκ τούτου έμεινε στον αέρα η λήψη αποφάσεων για την καταγγελία ή όχι της μονομερούς κίνησης που έχει κάνει η θεσσαλονικιώτικη τεχνολογική εταιρεία  MLS συμφερόντων του επιχειρηματία Γιάννη Καματάκη, καθώς δεν πλήρωσε το κουπόνι των 53.000 ευρώ που ήταν να καταβληθεί στις 12 Οκτωβρίου ζητώντας πλέον να γίνεται η καταβολή των τοκομεριδίων όχι ανά τρίμηνο αλλά ανά εξάμηνο.

    Για τις αποφάσεις των ομολογιούχων απαιτείται ισχυρή απαρτία της τάξεως του 66,67% πράγμα το οποίο θεωρείται επί του παρόντος ανέφικτο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες  και από την πλευρά των ομολογιούχων αναμένεται να υπάρξουν νομικές ενέργειες προς την κατεύθυνση της προστασίας των συμφερόντων τους.

    Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί το γεγονός της εξαιρετικά χαμηλής παρουσία των ομολογιούχων που παρά το γεγονός ότι έχουν στα χέρια τους ομόλογα πληρωτέας αξίας 4 εκατ. ευρώ εν τούτοις δείχνουν να… γυρίζουν την πλάτη, για λόγους που προφανώς μόνο εκείνοι γνωρίζουν.

    Η MLS έχει κοινοποιήσει ότι δεν έχει πρόθεση να πληρώσει τα τοκομερίδια των 72.800 ευρώ που αφορούν τη δεύτερη ομολογιακή έκδοση των 6,7 εκατ. ευρώ και τα οποία πρέπει να καταβληθούν στις 26 Οκτωβρίου. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στην τρίτη κατά σειρά ομολογιακή έκδοση των 6 εκατ. ευρώ, το κουπόνι της οποίας (83.000 ευρώ) πρέπει να πληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

    Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η MLS έχει στην κυριολεξία στεγνώσει από ρευστότητα αδυνατώντας μάλιστα να πληρώσει στη Deloitte τα 53.000 ευρώ που της οφείλονται προκειμένου να παραλάβει το πόρισμα που εκείνη έχει συντάξει. Φαίνεται όμως ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα η Deliotte θα πληρωθεί και το τελικό της πόρισμα θα φτάσει στην MLS η οποία προχωρά σε σύγκλιση γενικής συνέλευσης των μετόχων της στις 11 Νοεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ