• Business

    Χάος στο Twitter: Κλείνουν τα γραφεία μετά το τελεσίγραφο Musk

    • Bloomberg
    Ο ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk

    Elon Musk


    Η Twitter ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κλείνει προσωρινά τα γραφεία της μετά το τελεσίγραφο που έδωσε στους υπαλλήλους ο Elon Musk.

    Ο δισεκατομμυριούχος διεμήνυσε στο προσωπικό: Παραμείνετε στην εταιρεία «εργαζόμενοι πολλές ώρες εντατικά» ή παραιτηθείτε με αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών.

    Το κλείσιμο των γραφείων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τη Δευτέρα αποφασίστηκε καθώς περισσότεροι εργαζόμενοι από το αναμενόμενο επέλεξαν την τελευταία επιλογή, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. H εξέλιξη αυτή προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το ποιος θα πρέπει και ποιος όχι να έχει ακόμη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Twitter.

    Πρόκειται για ένα νέο πλήγμα για τον Elon Musk, ο οποίος απέλυσε το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας όταν ανέλαβε τα ηνία της, αν και στη συνέχει ζήτησε από ορισμένους υπαλλήλους να επιστρέψουν προκειμένου να “χτίσουν” την πλατφόρμα που οραματίζεται.

    Καθώς τα εσωτερικά κανάλια επικοινωνίας του Twitter γέμισαν με τις ανακοινώσεις υπαλλήλων που επιθυμούσαν την αποχώρησης τους από την εταιρεία, ο Musk αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την αρχική του απόφαση για κατάργηση της εξ αποστάσεως εργασίας. «Το μόνο που απαιτείται για την έγκριση είναι ο διευθυντής σας να αναλάβει την ευθύνη και να διασφαλίσει ότι εργάζεστε άριστα», έγραψε σε ένα email την Πέμπτη.

    Με την εταιρεία να κλείνει προσωρινά -μέχρι τη Δευτέρα- τα γραφεία της για το προσωπικό, τίθενται πλέον ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτό να παραμείνει ανεπηρέαστη η λειτουργία της, ενώ ήδη μεταξύ των χρηστών στην πλατφόρμα έγιναν δημοφιλή τα hashtags #RIPTwitter, #TwitterDown κ.α.

    Ακολουθεί το σημείωμα που έστειλε η εταιρεία στο προσωπικό ανακοινώνοντας το κλείσιμο του γραφείου:

    Γεια σας,

    Με άμεση ισχύ, κλείνουμε προσωρινά τα κτίρια των γραφείων μας και κάθε πρόσβαση θα ανασταλεί. Τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

    Σας ευχαριστούμε για την ευελιξία σας. Συνεχίστε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού.

    Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για το συναρπαστικό μέλλον του Twitter.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μασκ σε υπαλλήλους Twitter: «Ή θα λιώνετε στη δουλειά ή θα αποχωρήσετε με αποζημίωση»

    Elon Musk: Θα βρει νέο leader για το Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ