• Business

    Elon Musk: Θα βρει νέο leader για το Twitter

    • NewsRoom
    Elon Musk


    Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση των μετοχών του Twitter, ο Elon Musk δηλώνει πως επιθυμεί να μειώσει τον χρόνο που περνά σε αυτό και πως είναι έτοιμος να αναθέσει τη λειτουργία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης σε έναν νέο leader.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, ο Musk ελπίζει πως θα μπορέσει να ολοκληρώσει την οργανωτική αναδιάρθρωση του Twitter μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

    Οι δηλώσεις του Musk έγιναν κατά τη διάρκεια κατάθεσής του σε δικαστήριο στο Delaware, σχετικά με την μήνυση που είχε υποβάλει το 2018 ο μέτοχος της εταιρείας Richard Tornetta.

    Ο Tornetta κατηγορούσε τον Musk πως χρησιμοποίησε ένα πακέτο αμοιβών ύψους 56 δις. δολαρίων, προκειμένου να επηρεάσει τις αποφάσεις του Δ.Σ. της εταιρείας, ώστε να στηρίξει τα σχέδιά του για ένα ταξίδι στον Άρη.

    Όπως αναφέρει το Reuters, οι μέτοχοι της Tesla εμφανίζονται ανήσυχοι για τον χρόνο που ξοδεύει ο Musk στην Twitter. Στην κατάθεσή του ο δισεκατομμυριούχος παραδέχθηκε ότι υπήρχε μία «ξαφνική έκρηξη δραστηριότητας» που ήταν απαραίτητα μετά την απόκτηση της εταιρείας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση της Twitter.

    Ο Musk, επίσης παραδέχθηκε ότι μερικοί τεχνικοί της Tesla τον βοήθησαν στην αξιολόγηση της τεχνικής ομάδας του Twitter, αλλά μόνο σε εθελοντική βάση και μετά τις ώρες εργασίας τους.

    Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες από την απόκτηση της Twitter, ο Musk προχώρησε σε ραγδαίες αλλαγές απολύοντας μεταξύ άλλων τον προηγούμενο CEO και άλλα ανώτερα στελέχη. Στη συνέχεια προχώρησε σε μαζικές απολύσεις διώχνοντας το μισό προσωπικό της εταιρείας.

    Νωρίτερα σήμερα, ο Musk έστειλε e-mail στους υπαλλήλους της Twitter, ζητώντας τους να αποφασίσουν μέχρι την Πέμπτη αν θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία και να εργαστούν «για πολλές ώρες σε υψηλή ένταση». Σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν από την εταιρεία.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Dell: Διακανονισμός 1 δισ. δολαρίων για αμφισβητούμενη ανταλλαγή μετοχών το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ