• Business

    ΧΑ: Κέρδη 18,8 εκατ. ευρώ για το Δημ. Κουτσολιούτσο

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Το τραπεζικό ράλι συνεχίστηκε στο ΧΑ για έκτη συνεχή συνεδρίαση, με την αξία των συναλλαγών να αυξάνεται. Ωστόσο, στο υψηλό ημέρας εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις, αφού τα κέρδη που έχουν καταγράψει ο δείκτης των τραπεζών σε έξι ημέρες ξεπερνά το 31%.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διάσπαση και κατοχύρωση των 551 μονάδων ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω πορεία του ΧΑ θα παίξουν οι εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις.

    Ήπιες μεταβολές επικράτησαν στις διεθνείς αγορές, ενώ εντός των τειχών η κυβέρνηση έχει στόχο να κλείσει σημαντικά μέτωπα πριν τη δεύτερη αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.

    Από τους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης ξεχωρίζει ο Δημ. Κουτσολιούτσος, βασικός μέτοχος της Folli Follie, που σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είδε την αξία των μετοχών του να αυξάνεται κατά 18,8 εκατ. ευρώ μετά τη σημαντική άνοδο που κατέγραψε η τιμή της μετοχής της εταιρίας.

    H Citigroup αξιολογεί τις ελληνικές μετοχές

    Τρεις ελληνικές μετοχές ξεχωρίζει η Citi σε πρόσφατο report της, δίνοντας σύσταση “buy”. Συγκεκριμένα, για την Τιτάν αύξησε τη τιμή στόχο στα 22,50 ευρώ από 20,50 ευρώ,  για τη Motor Oil δίνει τιμή-στόχο στα 13,50 ευρώ και για τη Μυτιληναίος θεωρεί δίκαιη τιμή τα 6 ευρώ.

    Ταυτόχρονα η Citi επαναδιατυπώνει την σύσταση neutral για την Jumbo και τον ΟΠΑΠ. Για την πρώτη η τιμή-στόχος είναι στα 11,60 ευρώ (αμετάβλητη) και για τον ΟΠΑΠ η τιμή-στόχος στα 6,60 ευρώ, οριακά χαμηλότερα από τα 6,80 ευρώ προγενέστερα.

    Συστάσεις “buy” προτείνει και για τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τις τιμές-στόχους. Συστάσεις neutral δίνει για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές, την Aegean Airlines και τη METKA.

    Η συνεδρίαση

    Ο γενικός δείκτης σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 550,06 μονάδες και υψηλότερη στις 565,31 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο 2,43%. Τελικά τερμάτισε στις 559,72 μονάδες με κέρδη 1,41%. Ο τζίρος ανήλθε στα 78,2,36 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,87%, στις 1.517,03 μονάδες, ενώ κέρδη 0,61% σημείωσε ο Mid Cap στις 666,93 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,23% στις 740,83 μονάδες.

    Ο τραπεζικός κλάδος έκλεψε την παράσταση για ακόμη μία συνεδρίαση, με τη Eurobank,  να κλείνει με κέρδη 7,24%, την Εθνική να ενισχύεται κατά 3,11%, την Πειραιώς να σημειώνει άνοδο 1,29% και την Alpha Bank να τερματίζει με κέρδη 2,29%. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών και οι τέσσερις μετοχές βρέθηκαν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα, όπου και εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Folli Follie έκλεισε στα υψηλά ημέρας, με κέρδη 4,41%, οι ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ κατέγραψαν κέρδη 3,1%, η Τιτάν έκλεισε με άνοδο 2,78%, η ΜΕΤΚΑ ενισχύθηκε κατά 2,43% και η Ελλάκτωρ σημείωσε άνοδο 2,14%. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη για τις μετοχές ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Motor Oil, Grivalia και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ οριακά κέρδη σημείωσαν οι  ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και Jumbo.

    Αντίθετα, η Βιοχάλκο, παρά τα αρχικά της κέρδη κατά 2,31% έκλεισε τελικά με πτώση 2,31%, ενώ απώλειες κάτω του 1% σημείωσαν οι  ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, Lamda, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/trapezes-ochi-apo-tous-danistes-gia-tis-allages-pou-zita-maximou/60815



    ΣΧΟΛΙΑ