• Business

    Χ. Βαφειάς: Μεγαλύτερος στόλος, λιγότερα κέρδη για τη StealthGas

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Καθίζηση υπέστησαν τα κέρδη της ναυτιλιακής StealthGas, του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, καθώς η διεύρυνση του στόλου της εταιρίας αύξησε σημαντικά τα κόστη της.

    Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου 2016 τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 0,63 εκατ. δολάρια έναντι 5,83 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρά την αύξηση των εσόδων της στα 36,47 εκατ. δολάρια από 35,67 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

    Τα κόστη της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών εξόδων των πλοίων και των αποσβέσεων, αυξήθηκαν στα 32,12 εκατ. δολάρια έναντι των 27,29 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2015.

    Παράλληλα, οι ημέρες ναύλωσης των πλοίων της StealthGas αυξήθηκαν κατά 16%, καθώς πρόσθεσε στο στόλο της επτά πλοία. Ποσοστό 61% των πλοίων μεταφοράς της εταιρίας έχει ναυλωθεί για τους υπόλοιπους μήνες του 2016, εξασφαλίζοντας της έσοδα ύψους 185 εκατ. δολαρίων.

    Ο πρόεδρος του ΔΣ της ναυτιλιακής, Μichael Jolliffe δήλωσε: “Τα έσοδα και η αξιοποίηση του στόλου μας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών μας λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, της μεταβλητότητας των τιμών του πετρελαίου, των χαμηλών ναύλων και της επιβράδυνσης των διαλύσεων των πλοίων τύπου LPG.” Παράλληλα, ο  Jolliffe πρόσθεσε: “Πιστεύουμε ότι η απόδοση της εταιρίας μας είναι αξιέπαινη δεδομένου ότι λειτουργούμε σε ένα πολύ αδύναμο περιβάλλον”.

    Η StealthGas γνωστοποίησε ακόμη ότι έχει ολοκληρώσει τέσσερις νέες συμφωνίες ναύλωσης για τέσσερα πλοία της. Τα δύο πλοία, χωρητικότητας 5.000 cbm διεύρυναν το χρόνο ναύλωσης τους για έξι ακόμη μήνες, ενώ τα άλλα δύο έκλεισαν συμφωνίες επέκτασης της ναύλωσης για δύο επιπλέον μήνες.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/istoriko-deal-gia-aegean-vitol/48187

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/sta-4585-plia-iti-to-20-tis-pagkosmias-choritikotitas-i-ellinoktiti-naftilia/48288



    ΣΧΟΛΙΑ