• ΥΓΕΙΑ

  CEO Moderna: Πιθανό το εμβόλιό μας να προσφέρει προστασία για έως 2 χρόνια

  • NewsRoom
  CEO Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στην Όμικρον - Δεν θα είναι καλά τα πράγματα

  Ο CEO της Moderna Stéphane Bancel


  Προστασία έως και για 2 χρόνια περίπου είναι πιθανό να προσφέρει το εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 της Moderna, ανέφερε  ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σήμερα.

  Ο ίδιος διευκρίνισε παράλληλα ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να υπάρξει μια οριστική αξιολόγηση.

  Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας, εξέπληξε πέρυσι ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ανέπτυξε εμβόλιο κατά της ασθένειας που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό σε μερικές μόλις εβδομάδες. Χθες, μάλιστα, το εμβόλιο της Moderna έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Δεδομένου ότι η ανάπτυξη και η φαρμακοεπαγρύπνηση εμβολίων συνήθως απαιτούν χρόνια, η διάρκεια της προστασίας των εμβολίων κατά της COVID-19 είναι ένα ερώτημα που συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες και τις ρυθμιστικές αρχές.

  «Το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφηκε στα μέσα ενημέρωσης στην άνοιξη, με ένα εμβόλιο που θα λειτουργεί μόνο για ένα μήνα ή δύο, έχει, νομίζω, εξαφανιστεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Oddo BHF.

  «Η ανοσολογική απόκριση που δημιουργείται στον ανθρώπινο οργανισμό φθίνει με πολύ αργούς ρυθμούς… Πιστεύουμε ότι δυνητικά θα υπάρχει προστασία για περίπου δυο χρόνια».

  Ο Μπανσέλ πρόσθεσε ότι η εταιρία του πρόκειται να αποδείξει ότι το εμβόλιό της θα είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

  Σύμφωνα με επιστήμονες, τα εμβόλια που έχουν προσφάτως αναπτυχθεί αναμένεται να είναι εξίσου αποτελεσματικά και έναντι των δύο αυτών μεταλλάξεων.

  Διαβάστε ακόμη:

  Bayer και CureVac ενώνουν τις δυνάμεις τους: Συνεργασία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

  Νέο όπλο κατά της Covid – 19: Τι γνωρίζουμε για το εμβόλιο της Moderna

  Βόμβα Γεραπετρίτη: Δεν αποκλείει νέα αυστηρότερα μέτρα, ακόμη και αιφνιδιαστικά

  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση  ΣΧΟΛΙΑ