• Business

    Cathie Wood: Σάρωσε τις μετοχές της Tesla μετά την βουτιά

    • Bloomberg
    Cathie Wood

    Cathie Wood


    Η δημοφιλής επενδύτρια Cathie Wood αγόρασε μετοχές της Tesla, οι οποίες σημείωσαν την μεγαλύτερη βουτιά σε τέσσερις μήνες, καθώς οι παραδόσεις της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων στο τρίτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερες των προσδοκιών.

    Τα fund της εταιρείας της Wood, Ark Investment Management LLC αγόρασαν 132.213 μετοχές της εταιρείας του Elon Musk την Δευτέρα. Πρόκειται για την πρώτη αγορά μετοχών της Tesla που πραγματοποιεί από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Ο τίτλος της Tesla υποχώρησε κατά 8,6% στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση από τις 3 Ιουνίου, καθώς τα προβλήματα στις αποστολές και οι ελλείψεις chip επιβάρυναν τις παραδόσεις.

    Επίσης η μετοχή κατέγραψε την χειρότερη επίδοση στον δείκτη S&P 500, με τις απώλειες της από τις αρχές του έτους να ανέρχονται στο 31%.

    Πρόκειται για την δεύτερη φορά που η Wood αγοράζει μετοχές της Tesla το 2022, έναν χρόνο μετά την πώληση του μεριδίου που κατείχε σε αυτήν.

    Η τελευταία αγορά αποτελεί ένδειξη της πολιτικής της επενδύτριας, που προχωρά σε τοποθετήσεις μετοχών μόλις αυτές υποχωρήσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

    Ark funds have started buying Tesla shares on declines this year
    Τα funds της Ark έχουν αρχίσει να αγοράζουν μετοχές της Tesla μόλις καταγράψουν σημαντικές απώλειες

    Η Ark πραγματοποιούσε πωλήσεις μετοχών της Tesla για τουλάχιστον πέντε συνεχόμενα τρίμηνα από τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

    Οι αγορές τη Δευτέρα έγιναν από το εμβληματικό Ark Innovation ETF και το Ark Next Generation Internet ETF.

    Το βασικό ETF της Ark έχει βυθιστεί κατά 60% το 2022, καθώς η ιστορική σύσφιξη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και η παγκόσμια ύφεση προκαλούν φόβους για την πορεία των μετοχών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κάθι Γουντ: Αυτό είναι το νέο fund της ARK Investment με ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 500 δολάρια

    H Κάθι Γουντ είδε ευκαιρίες στο sell-off της Wall Street – Αγόραζε μετοχές όταν οι άλλοι πουλούσαν



    ΣΧΟΛΙΑ