Ρευστοποιήσεις, διαγραφές και ρυθμίσεις δανείων, αναλαμβάνει η Alpha Bank καθώς η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέχρι το τέλος του 2019 και ο απεγκλωβισμός από τον ακριβό δανεισμό του ELA αποτελούν τους δύο βασικούς στρατηγικούς στόχους της διοίκησης της τράπεζας.
Η απεξάρτηση από τον ELA αναμένεται να τρέξει τους επόμενους μήνες καθώς η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες πηγές ρευστότητας για να αποπληρώσει τα ακριβά δάνεια του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας.
Στο μέτωπο των ΝPL’s η τράπεζα θα αναλάβει μία σειρά από δράσεις, ρευστοποιήσεις, διαγραφές, ρυθμίσεις προκειμένου να επιτύχει τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μέχρι το τέλος του 2019.
Βασικό εργαλείο για την μείωση των NPL’s είναι οι μακροχρόνιες ρυθμίσεις. “Η τράπεζα θα προχωρήσει σε μαζικές μακροχρόνιες ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων”, ανέφεραν τα στελέχη της κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών. Ενισχυτικά στον στόχο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα συμβάλλουν, σύμφωνα με τα στελέχη της τράπεζας, όλες οι αλλαγές που έγιναν και εκείνες που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα έχουν κάλυψη 49% και τα NPL’s 67%.
Καταλυτικό ρόλο στην πορεία της οικονομίας και των τραπεζών θα διαδραματίσει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Τα στελέχη της τράπεζας δήλωσαν αισιόδοξοι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.
Στο μέτωπο των καταθέσεων τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταθέσεις θα αυξηθούν το τέταρτο τρίμηνο κατά 400 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η τράπεζα αναμένεται να μειώσει σημαντικά την παρουσία της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώτης Μπόμπολας: Καταθέτει μέχρι αύριο ένα εκατομμύριο ευρώ για τους μισθούς στο MEGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Μαντζούνης: Πετύχαμε το στόχο – Κέρδη 41,2 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΧΑ: Εκρηκτική άνοδος σε μετοχές και ομόλογα με καύσιμο τον …ESM
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπαθανάσης στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ: «Η Πολιτική Συνοχής στον πυρήνα της βιώσιμης ανάπτυξης»
- Εντάσεις στη Βουλή έφερε το Predator: «Όλα αυτά γίνανε υπό την φτερούγα του κ. Μητσοτάκη», είπε η Κωνσταντοπούλου
- Apollo και BNP Paribas εξετάζουν συνεργασία στην ευρωπαϊκή αγορά private credit
- Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping): Κέρδη 3,1 εκατ. δολάρια και το μέρισμα θα δοθεί στις 18 Μαρτίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.