• Business

    Πέτρος Παππάς: Η νέα συμφωνία της Star Bulk (για το Peloreus)

    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής.


    Όχι μόνο εξασφάλισε ναύλωση για το χωρητικότητας 182.000 dwt capesize Peloreus (κατασκευής 2014) η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, αλλά το έκανε και σε πολύ καλή τιμή, και μάλιστα διπλάσια περίπου από αυτήν που θα εξασφάλιζε πριν από έναν χρόνο.

    Συγκεκριμένα, το Peloreus, που τον περασμένο Νοέμβριο φημολογείτο ότι θα πωλείτο έναντι 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην H-Line, ναυλώθηκε από την ECTP (πρώην BTG Pactual Commodities) για χρονικό διάστημα 13 με 15 μηνών, έναντι 12.000 δολαρίων ημερησίως, που είναι κοντά στην τιμή spot για πλοία τύπου capesize όπως διαμορφώθηκε την Τετάρτη (12.400 δολάρια ημερησίως), ενώ οι αντίστοιχες τιμές spot για panamaxes και supramaxes διαμορφώθηκαν στα 6.500 δολάρια και 8.600 δολάρια ημερησίως αντίστοιχα.

    Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτά τα ικανοποιητικά επίπεδα για ένα ικανό χρονικό διάστημα.

    Παράλληλα, η SwissMarine ανακοίνωσε την επέκταση της ναύλωσης του χωρητικότητας 179.000 dwt πλοίου Marvellous της Teh-Hu Cargocean για ακόμα 12 μήνες έναντι 9.000 δολαρίων ημερησίως, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο το είχε ναυλώσει στα 4.800 δολάρια ημερησίως. Η SwissMarine ναύλωσε επίσης το νεότευκτο newcastlemax Newport News της Diana Shipping (συμφερόντων του Συμεώην Παληού) για 22 με 26 μήνες, σε τιμή spot συν 24%.

    Εξάλλου, η Anglo American ναύλωσε για 12 μήνες το χωρητικότητας 179.000 dwt Lowlands Prosperity (κατασκευής 2012) σε τιμή spot συν 4%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Δυναμική είσοδος με 334 εκατ. δολ. στα πλοία LNG

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Μυστήριο με πλοίο της Navios Partners και κινεζική εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άννα Ζολώτα: Νέο πλήρωμα στο NewLead Victoria – Τι θα συμβεί με το πλοίο (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ