• Business

    Monte dei Paschi: Αναζητά 5 δισ. ευρώ μέσω ανταλλαγής ομολόγων και έκδοση μετοχών

    Monte dei Paschi

    Monte dei Paschi


    Η τράπεζα Monte dei Paschi της Ιταλίας έδωσε επίσημη έγκριση για την άντληση 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2016, μέσω μιας νέας προσφοράς ανταλλαγής ομολόγων και μιας έκδοσης μετοχών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η ελάχιστη τιμή για την πώληση μετοχών, έχει τεθεί στα 1 ευρώ ανά μετοχή. Το 65% αυτών που θα πωληθούν θα οδηγηθούν σε θεσμικούς επενδυτές στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

    Η τράπεζα, η οποία αναμένεται να χρειαστεί κρατική στήριξη, επίσης δήλωσε ότι θα διευρύνει μια πρόταση ανταλλαγής ομολόγων για να περιλάβει το υβριδικό χρηματοοικονομικό εργαλείο Fresh 2008 του 1 δισ. ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί πως, επικαλούμενο πηγές, το πρακτορείο Reuters μετέδιδε νωρίτερα ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διοχετεύσει 15 δισ. ευρώ στη Monte dei Paschi di Siena, ώστε να ενισχύσει το κεφάλαιό της.

    BN-OT349_paschi_J_20160704045644

    Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca θα είναι μεταξύ άλλων ιταλικών ων τραπεζών που θα επωφελούνταν από την κρατική στήριξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, στις τράπεζες αυτές εντοπίζεται και η Banca Carige και το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να εγκριθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να τι ψάχνουν στη Google οι Ευρωπαίοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Citi: Ξεχάστε την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές – Αναμενόμενη η σύγκρουση με τους Θεσμούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σύνοδος Κορυφής-Τσίπρας: «Πρόοδος χωρίς εκβιασμούς – Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία»



    ΣΧΟΛΙΑ