• Business

    Καθαρά έσοδα 8,6 εκατ. δολαρίων για τη Seanergy Maritime Holdings στο γ’ τρίμηνο του 2016

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Καθαρά έσοδα 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 η ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy Maritime Holdings (συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη), φέρνοντας τα συνολικά έσοδα για το πρώτο εννεάμηνο του έτους στα 23,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy, Σταμάτης Τσαντάνης, τόνισε πως το πρώτο μισό του 2016 ήταν εξαιρετικά αδύναμο, όμως “έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σταθερή άνοδο στις τιμές”, δίνοντας το παράδειγμα των τιμών για capesizes, που στο πρώτο μισό του 2016 ανέρχονταν σε 3.500 δολάρια ημερησίως κατά μέσο όρο, ενώ σήμερα κυμαίνονται στα 14.500 δολάρια ημερησίως.

    Αν και παρατήρησε πως αναμένεται να συνεχιστεί η αστάθεια των τιμών, υπογράμμισε όμως ότι “πιστεύουμε πως τα χειρότερα πέρασαν” και έτσι “βλέπουμε τις αδυναμίες αυτής της χρονιάς στην αγορά dry bulk ως μία ευκαιρία για να αποκτήσουμε ποιοτικά πλοία σε ευνοϊκές τιμές”.

    Με αυτόν τον στόχο, ολοκληρώσαμε δύο επίσημες άμεσες προσφορές κοινών μετοχών σε μη συνεργαζόμενους θεσμικούς επενδυτές τον Αύγουστο του 2016 και τον Νοέμβριο του 2016”, επεσήμανε.

    Όπως μάλιστα γράφαμε στο mononews.gr την περασμένη εβδομάδα, η Seanergy Maritime θα προχωρήσει στην τρίτη για φέτος έκδοση νέων κοινών μετοχών, με σκοπό να αντλήσει κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 15 εκατ. δολαρίων μέσω δημόσιας προσφοράς. Ειδικότερα, η Seanergy ανακοίνωσε ότι – υπό όρους – αυτή η κίνηση μπορεί να της αποφέρει έως και 25 εκατ. δολάρια σε νέα κεφάλαια.

    Αναφερόμενος στην επέκταση του στόλου της Seanergy σημείωσε: “Έχουμε ήδη παραλάβει το πρώτο από τα δύο πλοία capesize κατασκευής 2010 που συμφωνήσαμε να αποκτήσουμε και η δεύτερη παράδοση αναμένεται να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2016, φέρνοντας την ικανότητα μεταφοράς εμπορευμάτων στο 1,5 εκατομμύριο dwt. Πιστεύουμε ότι η συμφωνηθείσα τιμή αγοράς είναι ευνοϊκή συγκριτικά με τις τρέχουσες αγοραίες αξίες για παρόμοια πλοία”.

    Σημειώνεται ότι η τιμή αγοράς για τα δύο πλοία ανέρχεται σε 41,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το πλοίο που έχει ήδη παραλάβει η Seanergy είναι το χωρητικότητας 178.838 dwt M/V Lordship.

    Εξέφρασε ακόμα την αισιοδοξία του για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς των capesize και την ικανότητα της εταιρείας να επεκταθεί σε αυτήν την αγορά, λόγω των τακτοποιημένων οικονομικών της υποχρεώσεων, την τεχνογνωσίας της και της λειτουργικής αποδοτικότητάς της.

    Η Seanergy Maritime Holdings διαθέτει σήμερα έναν σύγχρονο στόλο αποτελούμενο από εννέα συνολικά πλοία (επτά capesizes και δύο supramaxes), με συνολική χωρητικότητα περίπου 1.324.391 dwt και μέσο όρο ηλικίας τα 7,9 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευρώ: Ήπια αντίδραση έως τώρα. Οι ιταλικές μετοχές υποχωρούν 3%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιταλία: με τον φόβο της κατάρρευσης των τραπεζών ψήφισαν οι Ιταλοί (upd)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θανάσης Μαρτίνος – Πάρης Κασιδόκωστας: Εφοπλιστικό άρωμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ