• Business

    Υποτονικό κλίμα και πτώση τιμών στα τάνκερ – Deals για πλοία των Αγγελικούση και Κανελλάκη


    Ποδαρικό με το… αριστερό έκαναν οι τιμές ναύλωσης τάνκερ στον δείκτη Baltic Exchange, καθώς στο άνοιγμα της χρονιάς η δραστηριότητα στην αγορά ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

    Το VLCC Maran Carina (χωρητικότητας 306.314 dwt, κατασκευής 2003) του Γιάννη Αγγελικούση ναυλώθηκε από τη Reliance για δρομολόγιο από την Καραϊβική προς την Ινδία, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, ενώ το Astro Chloe (χωρητικότητας 318.440 dwt, κατασκευής 2009) της Pantheon Tankers, συμφερόντων του Χρήστου Κανελλάκη, ναυλώθηκε για το ίδιο δρομολόγιο, χωρίς να γίνει γνωστός ο ναυλωτής, ούτε και η τιμή ναύλωσης.

    Παράλληλα, τ ο DHT Hawk (χωρητικότητας 298.923 dwt, κατασκευής 2007) της DHT Holdings ναυλώθηκε από την Clearlake στο περσινό ισοδύναμο του Worldscale 80.

    Η εκτίμηση του Baltic Exchange για τη μέση τιμή χρονοναύλωσης πλοίων VLCC από τη Μέση Ανατολή υποχώρησε κατά 16% σε σχέση με τις 23 Δεκεμβρίου, στα 38.132 δολάρια ημερησίως. Αντίστοιχη πτώση σημείωσε και η μέση τιμή για πλοία τύπου suezmax (στα 29.321 δολάρια ημερησίως), ενώ στα aframax η πτώση διαμορφώνεται στο 13% (στα 18.124 δολάρια ημερησίως).

    Σημειωτέον ότι πτωτικά κινήθηκε στο πρώτο του άνοιγμα για φέτος και ο δείκτης Baltic Dry Index, που υποχώρησε την Τρίτη στις 953 μονάδες, με τον τομέα των capesizes να είναι ο μόνος που κατέγραψε θετικές ενδείξεις, καθώς οι αναλυτές διαβλέπουν ένα ασταθές πρώτο τρίμηνο στην αγορά του ξηρού φορτίου, προτού αυτή σταθεροποιηθεί στη συνέχεια και αρχίσει να ανακάμπτει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: B. Ρέστης: Μυστήριο με την τιμή πώλησης 2 πλοίων του σε Τούρκους

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Έτοιμη για αγορές τάνκερ, bulkers και LNG η DryShips

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πτωτικά μπήκε η χρονιά για τον Baltic Dry – Ναυλώθηκε πλοίο της Star Bulk του Π. Παππά



    ΣΧΟΛΙΑ