• Business

    Intralot: Σημαντική αύξηση εσόδων

    • NewsRoom
    Aντὠνης Kεραστάρης Intralot

    Αντώνης Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    Αύξηση των εσόδων κατά 7% και των EBITDA κατά 2,4% ανακοίνωσε η Intralot για το εννεάμηνο του 2016. Ειδικότερα, κατά το εννεάμηνο του 2016 τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 7,0% (+19,5% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία) στα 957,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται στον αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά αθλητικού στοιχήματος στη Βουλγαρία σε συνδυασμό με την ενοποίηση για πρώτη φορά της Eurobet οδηγώντας στην αύξηση των εσόδων κατά 16,2% κατά το Γ’ τρίμηνο του 2016 (+28,9% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία). Τους τελευταίους 12 μήνες τα έσοδα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 3,6%, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν ήπια αύξηση κατά 2,4% το εννεάμηνο του 2016 (+16,6% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία) στα 123,9 εκατ. ευρώ και το περιθώριο κέρδους μειώθηκε μόλις κατά 58 μονάδες βάσης, απορροφώντας μια αύξηση της τάξης των 374 μονάδων βάσης στο ποσοστό απόδοσης κερδών.

    Τα κέρδη EBITDA κατά το Γ’ τρίμηνο του 2016 μειώθηκαν κατά 14,3% (-1,8% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία), ως αποτέλεσμα του ελλείμματος ύψους περίπου €7,0 εκατ. της Μητρικής Εταιρείας, που οφείλεται κυρίως στην εντατικοποίηση των προσπαθειών που σχετίζονται με την ανάπτυξη νέων έργων και προϊόντων, με τα έξοδα που προέκυψαν από εξαγορές και συγχωνεύσεις (M&A) και με την επίδραση γεγονότων που δεν συμπεριλήφθηκαν στο Γ’ τρίμηνο του 2016 λόγω χρονικής υστέρησης.

    Intralot: Αύξηση εσόδων και EBITDA στο 9μηνο

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε:

    “To Γ’ τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από σημαντική οργανική ανάπτυξη των εσόδων, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της εταιρείας για λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και της έναρξης νέων έργων. Οι πρόσφατες σημαντικές εξελίξεις της επιτυχούς αναχρηματοδότησης του ομολογιακού δανείου ύψους €250 εκατ. το Σεπτέμβριο, νωρίτερα από το προβλεπόμενο, με σημαντικά ευνοϊκότερους όρους που οδηγούν αθροιστικά σε μεγαλύτερη εξοικονόμηση έως €65 εκατ. στα κόστη εξυπηρέτησης δανεισμού και σε επέκταση της λήξης του το 2021, σε συνδυασμό με την είσπραξη USD 68,7 εκατ. σε μετρητά από την πώληση του 80% των δραστηριοτήτων μας στο Περού, βελτίωσαν σημαντικά την οικονομική μας θέση και την ικανότητα μας να επιτύχουμε τους στόχους μας για σημαντικά μειωμένο καθαρό δανεισμό και βελτιωμένη ταμειακή θέση έως το τέλος του 2016.”



    ΣΧΟΛΙΑ