• Business

    Γ. Οικονόμου: Πως έβαλε στα ταμεία του (στην Dryships) 100 εκατ. δολάρια

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς την έκδοση 100.000 προνομιούχων μετοχών και warrants, διαδικασία από την οποία στα ταμεία της εταιρείας συγκεντρώθηκαν ακαθάριστα έσοδα ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, η DryShips, όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 17 Νοεμβρίου, είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε στην έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών και warrants μέσω ιδιωτικής συμφωνίας με την εταιρεία Kalani Investments Limited, στην οποία και πούλησε 20.000 νέες μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές, δικαιώματα αγοράς άλλων 80.000 προνομιούχων μετοχών, προπληρωμένα warrants για αγορά 372.874 κοινών ονομαστικών μετοχών καθώς και άλλων 100 κοινών ονομαστικών μετοχών.

    Η ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε και ότι η πώληση των νέων προνομιούχων μετατρέψιμων μετοχών σειράς Ε-1 και Ε-2 και warrants που εξέδωσε συγκέντρωσαν ακαθάριστα έσοδα που ανέρχονται σε περίπου 100 εκατ. δολάρια.

    Όλα τα μετρητά που έλαβε η DryShips σκοπεύει να τα διοχετεύσει για την εξόφληση εταιρικών υποχρεώσεων, όπως και για την αποπληρωμή της ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης που έχει προσφέρει στην εταιρεία ο ίδιος ο εφοπλιστής μέσω της εταιρείας Sifnos Shareholders.

    Οι προνομιούχες μετοχές θα μπορούν να μετατραπούν σε κοινές οποιαδήποτε στιγμή με προκαθορισμένη τιμή μετατροπής τα 30 δολάρια/τεμάχιο.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι ο κ. Οικονόμου χορήγησε στην εταιρεία ένα νέο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 85,1 εκατ. δολαρίων, γεγονός που τον μετέτρεψε αυτόματα στον μεγαλύτερο πιστωτή της ναυτιλιακής που ο ίδιος ίδρυσε.

    Συγκεκριμένα, η DryShips ήλθε σε σχετική συμφωνία με την τράπεζα HSH Nordbank, η οποία θα αναλάβει το διακανονισμό της νέας δανειακής σύμβασης. Μέσα από αυτή την κίνηση, εταιρείες συμφερόντων του κ. Οικονόμου απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πλειοψηφίας του χρέους της ναυτιλιακής που αγγίζει τα 154,5 εκατ. δολάρια, με τα υπόλοιπα 16,5 εκατ. δολάρια να παραμένουν στη διαχείριση τρίτων πιστωτών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση της ναυτιλιακής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μαρινάκης: Συνεχίζει δυναμικά τις εξαγορές πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Ζολώτας: Δραματικές εξελίξεις. Συνεχίζονται τα οικονομικά προβλήματα της NewLead

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καπετάν Νικόλας Φράγκος: Η ιστορία του μυθικού εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ