• Business

    Γ. Χρυσικός: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. από την Παγκόσμια Τράπεζα για τη Grivalia

    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. Grivalia Management


    Η Grivalia Properties ανακοίνωσε μια συνεργασία αποφασιστικής σημασίας με το IFC, μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, διαμέσου ενός μακροπρόθεσμου δανείου ύψους 50 εκατομμύριων ευρώ για νέες επενδύσεις της εταιρείας.

    Πρόκειται για την πρώτη ελληνική επιχείρηση που υλοποιεί μια τέτοια συμφωνία με έναν οργανισμό του κύρους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μακράς προετοιμασίας και αξιολόγησης της εισηγμένης από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία πέρασε όλες τις διαδικασίες με υψηλότατο δείκτη κατάταξης (ranking).

    Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας και το στρατηγικό της όραμα στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης και της ενεργειακής αναβάθμισης. Ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties, με αφορμή τη συμφωνία, δήλωσε: «Τους τελευταίους μήνες συνεργαστήκαμε πολύ σκληρά και με μεγάλο ενθουσιασμό για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας. Μας τιμά ιδιαίτερα η συνεργασία με ένα από τα πιο εμβληματικά διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με κοινό σκοπό τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία.

    Η Grivalia παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, τους επιχειρηματικούς εταίρους και το προσωπικό της, καθώς και στις τοπικές κοινωνίες μέσα από επιλεκτικές επενδύσεις σε prime εμπορικά ακίνητα με υιοθέτηση και εφαρμογή βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών με άμεσο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

    Από την πλευρά της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κ. Andrea Engel, Country Manager του IFC για την Ελλάδα, δήλωσε: «Η επένδυση αυτή είναι η πρώτη συμφωνία του IFC στην Ελλάδα στον μη χρηματοπιστωτικό/τραπεζικό τομέα και είναι σύμφωνη με την επιλεκτική και προσωρινή επαναδραστηριοποίηση του IFC στην Ελλάδα, η οποία έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

    Η ανακατασκευή και η εισαγωγή τεχνολογιών ενεργειακής αναβάθμισης σε γραφειακούς χώρους, καταστήματα και βιομηχανικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα θα βελτιώσουν τις επιχειρηματικές υποδομές, θα μειώσουν το κόστος ενέργειας και θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Grivalia: Απέκτησε τρία ακίνητα έναντι 5,8 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Grivalia: Προχωρά στην αγορά τριών ακινήτων από θυγατρική της Eurobank

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Grivalia: Έπεσε κάτω από το 5% η συμμετοχή της στην Fidelity Management



    ΣΧΟΛΙΑ