• Business

    Φαίδρα Χρούσος: Το success story της CIO του Ομίλου Libra

    φαιδρα χρουσος

    Φαίδρα Χρούσος, Επικεφαλής Καινοτομίας του Ομίλου Libra


    Η Φαίδρα Χρούσος – η οποία ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα Επικεφαλής Καινοτομίας (Chief Innovation Officer – CIO) του Ομίλου Libra, έναν ρόλο με έντονο δυναμισμό και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον – είναι μια από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων επιχειρηματιών που είναι σε θέση να μπορεί να υπογράψει το success story της ανάπτυξης της χώρας, η οποία μοιάζει μουδιασμένη μετά από τα τόσα χρόνια ύφεσης και μιζέριας που την ταλανίζουν αδιάλειπτα.

    Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Φαίδρα Χρούσος έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει πραγματικότητα στόχους και πλάνα ζωής – άλλα προγραμματισμένα και άλλα που προέκυψαν στην πορεία ή μετουσιώθηκαν σε κάτι διαφορετικό – που άλλοι συνομήλικοί της απλώς φαντάζονται και ονειρεύονται στο τέλος της ημέρας.

    Ποια είναι η Φαίδρα Χρούσος

    Προτού ενταχθεί στο δυναμικό του Ομίλου Libra, η Φαίδρα εργάστηκε ως πολιτικός αντιπρόσωπος της Διοίκησης του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου Barack Obama, μια θέση που κοσμεί το άκρως εντυπωσιακό βιογραφικό της και για την οποία μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη.

    φαιδρα χρουσοςΣε αυτόν τον εξαιρετικά απαιτητικό της ρόλο, υπήρξε υπεύθυνη και για την ανάπτυξη κάποιων από τις πιο επιτυχημένες ψηφιακές πρωτοβουλίες της Διοίκησης Obama, συμπεριλαμβανομένων και των εξής: μία ομάδα ψηφιακών υπηρεσιών 200 ατόμων, ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και προγραμμάτων τεχνολογίας αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και το πρόγραμμα Προεδρικής Υποτροφίας για την Καινοτομία.

    Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη θέση αυτή, η Φαίδρα Χρούσος υπήρξε συνιδρύτρια της Υπηρεσίας Τεχνολογικού Μετασχηματισμού, η οποία αποτελεί τον πυρήνα του τωρινού ψηφιακού μετασχηματισμού της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Αξίζει να αναφερθεί πως η Φαίδρα είναι ένας εξαιρετικά πολυπράγμων και αεικίνητος άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στις νέες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, πριν αναλάβει τη θέση στο επιτελείο της Διοίκησης Obama, είχε συνιδρύσει και διοικήσει ακόμη δύο τεχνολογικές εταιρείες.

    Η πρώτη αφορούσε μία δεύτερης γενιάς εταιρεία στο χώρο της υγείας που εισήγαγε ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας μεταξύ γιατρών και ασθενών, η οποία εξαγοράστηκε μόλις 10 μήνες μετά από την έναρξη της λειτουργίας της.

    Η δεύτερη ήταν μια εταιρεία ψηφιακής ενημέρωσης, η οποία επιλέχθηκε ως η Endeavor company για τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της περιόδου της ύφεσης.

    φαιδρα χρουσος

    Σημειωτέον, η νεαρή Φαίδρα διαθέτει επίσης και πολυετή εμπειρία στο χώρο της συμβουλευτικής από την εργασία της στο Boston Consulting Group και στο World Bank Group.

    Ακόμη, είναι κάτοχος πτυχίου (BA) από το Πανεπιστήμιο του Georgetown, μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το φημισμένο London School of Economics and Political Science, όπως επίσης και μεταπτυχιακό MBA από το Columbia Business School, ενώ παράλληλα είναι μέλος διοικητικών συμβουλίων διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανισμών καθώς και κριτής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

    Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η Φαίδρα Χρούσος έχει αναδειχθεί δύο φορές ως μία από τις «50 Γυναίκες στην Τεχνολογία» από την FedScoop και ότι έχει συμπεριληφθεί στην ελληνική έκδοση της λίστας «40 under 40» από το περιοδικό Fortune.

    φαιδρα χρουσος

    Λίγα λόγια για τον Όμιλο Libra

    Ο Όμιλος Libra είναι ένας ιδιόκτητος διεθνής όμιλος επιχειρήσεων, που ελέγχει 30 θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε 35 χώρες σε έξι ηπείρους. Οι δραστηριότητες του Ομίλου επικεντρώνονται σε έξι βασικούς τομείς: την αεροπλοΐα, την ενέργεια, τη χρηματοδότηση και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις, τη φιλοξενία, τα ακίνητα και τη ναυτιλία.

    Μια από τις βασικές αξίες που διέπουν τις δραστηριότητες του Ομίλου είναι η αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, η οποία κυρίως εκφράζεται μέσα από τη βαθιά δέσμευση σε δέκα διακριτές και ποικίλες πρωτοβουλίες Κοινωνικής Ευθύνης. Αυτές είναι σε γενικές γραμμές συνδεδεμένες με θέματα ενδυνάμωσης και στην παροχή ευκαιριών για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά μειονεκτήματα.

    Μία από αυτές τις σημαντικές πρωτοβουλίες είναι και το “Libra Internship Programme”, που ιδρύθηκε το 2011 ως το παγκόσμιο πρόγραμμα πρακτικής άσκησής του Ομίλου, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος στην Αθήνα και το Greek America Foundation, που διατηρεί την έδρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρόγραμμα παρέχει πρακτική άσκηση διάρκειας μέχρι έξι μήνες για πάνω από 120 σπουδαστές κάθε χρόνο στον Όμιλο Libra και στις θυγατρικές του σε όλο τον κόσμο.

    Ο Όμιλος Libra ανήκει πλήρως στην οικογένεια Λογοθέτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης επενδύει και πάλι στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Ένα ακόμη ισχυρό ναυλοσύμφωνο για τη Diana Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κι άλλες πωλήσεις πλοίων από την Gener8 Maritime – Τι σχεδιάζει ο Πήτερ Γεωργιόπουλος;



    ΣΧΟΛΙΑ