• Business

    Εθνική Τράπεζα: Έως 42 μισθούς με πλαφόν 180.000 ευρώ για την εθελούσια έξοδο – Ποιο το έξτρα bonus

    ΕΤΕ Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα


    Την αποχώρηση τουλάχιστον 1.000 εργαζομένων  που θα της εξασφαλίσουν 50 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα με ένα νέο και αρκετά γαλαντόμο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

    Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται πως θα εκδοθεί  μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες, το αργότερο έως τη Δευτέρα, καθώς η Εθνική επιθυμεί η διαδικασία να ξεκινήσει πριν τη πρωτοχρονιά ώστε να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος. Το πρόγραμμα θα είναι πιθανότατα ανοικτό και θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους, με τουλάχιστον τρία χρόνια προϋπηρεσίας.

    Ως πλαφόν αποζημίωσης φαίνεται πως ορίζεται το ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ ενώ θα δίνεται στους εργαζομένους η δυνατότητα είτε για άμεση αποχώρηση με αποζημίωση έως και 42 μισθών είτε για διετούς ή τριετούς άδειας, με καταβολή μέρος του μισθού και στη συνέχεια αποχώρηση.

    Μάλιστα, η Τράπεζα ετοιμάζεται να προσφέρει ένα επιπλέον bonus. Όσοι κάνουν χρήση του προγράμματος και πληρούν κάποιες προϋποθέσεις θα λάβουν ως προκαταβολή μέρος του εφάπαξ που χορηγεί το ταμείο επικούρησης (Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ), η οποία εκτιμάται στο 20% με 30% του εφάπαξ που αναλογεί σε κάθε εργαζόμενο.

    Για τον λόγο αυτό απαιτήθηκε ρύθμιση των δανείων που έχει συνάψει με τις τράπεζες Εθνική (η οποία μάλιστα εγκρίθηκε και από την Κομισιόν) καθώς και τη  Eurobank.

    Το πρόγραμμα θα τρέξει παράλληλα, με την απλοποίηση του οργανογράμματος του ομίλου, η οποία προβλέπει μείωση του αριθμού των διευθύνσεων κατά 10 με 12 από τις 60 που υπάρχουν σήμερα καθώς και συγχωνεύσεις κάποιων Γενικών Διευθύνσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Τράπεζα: Δύο υποψήφιοι αγοραστές για τη θυγατρική της United Bulgaria Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκανε την έκπληξη ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στην Εθνική Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα : Εύσημα από Moody’s για τη μείωση του ELA

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ