• Business

    Έντονη κινητικότητα στη Seanergy: Αναζητά 25 εκατ. δολ. από τις αγορές

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp., συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έκδοση νέων κοινών μετοχών με σκοπό να αντλήσει κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 15 εκατ. δολαρίων μέσω δημόσιας προσφοράς – την τρίτη που πραγματοποιεί από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους – ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι προχώρησε και στη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης.

    Ειδικότερα η Seanergy ανακοίνωσε ότι – υπό όρους – αυτή η κίνηση μπορεί να της αποφέρει έως και 25 εκατ. δολάρια σε νέα κεφάλαια.

    Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. δολαρίων από τα έσοδα που θα προκύψουν από τη δημόσια προσφορά, η Seanergy σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή μέρους ενός δανείου που είχε λάβει από την εταιρεία Jelco Delta Holding, συμφερόντων της κας Ρέστη. Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή τροποποίησε τη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση με αποτέλεσμα το ποσό που τελικά θα δανειστεί να διαμορφωθεί στα 12,8 εκατ. δολάρια από τα 4,2 εκατ. δολάρια που προβλέπονταν αρχικά.

    Εκτός από την έκδοση των νέων μετοχών, η Seanergy ανακοίνωσε επίσης και ότι προχώρησε στη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης ύψους 32 εκατ. δολαρίων με τη Northern Shipping Funds (NSF).

    er bavaria
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “ER Bavaria” της ER Schiffahrt που εξαγόρασε η Seanergy είναι χωρητικότητας 178.838-dwt και κατασκευής 2010

    Πρόθεση της ναυτιλιακής παραμένει η χρηματοδότηση των αναπτυξιακών της πλάνων και υπό αυτό το πρίσμα, τα ποσά από τα παραπάνω δάνεια θα χρηματοδοτήσουν την εξαγορά των δύο φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize ER Bavaria (χωρητικότητας 178.838-dwt και κατασκευής 2010) και ER Bayern (χωρητικότητας 178.978-dwt και κατασκευής 2010), τα οποία ανήκαν στη γερμανικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία ER Schiffahrt.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr στις 21 Νοεμβρίου, η Seanergy είχε ανακοινώσει ότι προχώρησε στην έκδοση 1.305.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών στην τιμή των 2,75 δολαρίων/τεμάχιο, οι οποίες πωλήθηκαν σε θεσμικούς επενδυτές. Από την κίνηση εκείνη, η ναυτιλιακή άντλησε ακαθάριστα έσοδα ύψους 3,6 εκατ. δολαρίων, το σύνολο των οποίων θα διοχετευτεί στη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών της πλάνων.

    Η Seanergy σχεδιάζει την επέκταση του στόλου της τόσο με παραγγελίες νεότευκτων φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου όσο και με εξαγορές μεταχειρισμένων. Όπως είχε δηλώσει σχετικά στο mononews.gr o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Σταμάτης Τσαντάνης, το ενδιαφέρον της Seanergy προσανατολίζεται στα φορτηγά πλοία τύπου capesize με χωρητικότητα έως και 180.000-dwt καθώς είναι εκείνα με τις προδιαγραφές που κρίνονται ως καταλληλότερες για τo προφίλ του στόλου της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χ. Βαφειάς: Ζημιογόνο για την StealthGas το τρίτο τρίμηνο του 2016

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Επιδιώκει να φέρει νέα κεφάλαια για την Costamare ύψους 78 εκ δολ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο μάτι του κυκλώνα ο Μ. Ζολώτας. Τρίτη επίσχεση πλοίου για την εταιρεία του



    ΣΧΟΛΙΑ